İlköğretim Öğrencilerine Trafik Eğitimi Verildi

İlköğretim Öğrencilerine Trafik Eğitimi Verildi

Yozgat’ın Boğazlıyan Şehit Fevzi Bekâr Bölge Trafik İstasyon Amirliği ve İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği işbirliğiyle Necatibey İlköğretim Okulu öğrencilerine sinevizyon eşliğinde temel trafik bilgileri verildi.


Trafiğin tanıtımı ve tarihçesinden, insan yaşamındaki önemine, trafik kurallarından, araçlara nasıl binilip inileceğine varıncaya kadar pek çok konuda geniş bir biçimde bilgi aktarılan seminerde miniklere trafik bilinci verildi. Sinevizyon gösterisiyle de desteklenen seminerde öğrencilerin soruları da cevaplandırıldı.
Bölge Trafik İstasyon Amiri Âlim Köse, yaptığı açıklamada, öğrencilere trafik bilincini aşılamak amacıyla ilköğretim okullarına yönelik başlatılan trafik eğitim seminerine tüm okullarda devam edeceklerini söyledi.
Öğrencilerin ilgisinden oldukça memnun olduklarını ifade eden Trafik İstasyon Amiri Köse, hem öğrencilere hem de öğretmenlerine teşekkür etti.
Trafiğin insanın ömür boyu iç içe olduğu son derece önemli bir konu olduğuna dikkat çeken Köse, "Miniklerimiz, bugün yaya olarak trafiğin içindeler, gelecekte ise sürücü olarak trafiğe katılacaklar. Bu sebeple şimdiden trafik konusunda iyi bir eğitim almaları, trafik bilincine varmaları fevkalade önem arz etmektedir. Bu amaçla gerçekleştirdiğimiz ilk seminerimiz oldukça verimli geçti. Önümüzdeki günlerde diğer ilköğretim okullarında da seminerlerimizi sürdüreceğiz." dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile