"Sokakta Sanat Var" proje ekibi ve Edirne Fotoğraf Sanatı Derneği (EFOD) işbirliğiyle Mustafa Necati İlkokulundaki öğrencilerine kara kalem, yağlı boya, yüz boyama, resim, heykel ve tiyatro gibi sanat dalları uygulamalı anlatıldı.
Güzel Sanatlar Fakültesinden 35 üniversite öğrencisi, minik öğrencilere sanat dallarına ilişkin sunum da yaptı.
Proje koordinatörü Gencay Adıgüzel, gazetecilere yaptığı açıklamada, sadece Edirne'de değil Türkiye'nin birçok kentinde etkinlik düzenleyeceklerini söyledi.
Huzurevi, Çocuk Esirgeme Kurumu ve Türkiye'deki tüm okullara giderek sanat dallarını anlatacaklarını ifade eden Adıgüzel, şöyle konuştu:
"Yakın zamanda kardeş köy projesini uygulayacağız. Çocuklar projemiz kapsamında kendini daha iyi ifade edebilecek. Bu kapsamda pilot uygulamamızın ardından Türkiye'nin birçok yerinde minik öğrencilere sanat dallarını uygulamalı olarak anlatacağız. Sanat dallarından herhangi biriyle ilgilenen çocuk kendini daha kolay ifade edebiliyor."
EFOD Başkanı Serdar İyiiz de özellikle sanata ulaşamayan öğrencilere yönelik projeler gerçekleştirdiklerini söyledi.
Projenin ilk adımının nehir taşkınları nedeniyle zor durumda kalan Karaağaç bölgesindeki okullarda düzenlenmesinin toplumsal açıdan önemli olduğunu aktaran İyiiz, şunları kaydetti:
"Edirne son günlerde sel baskınlarıyla gündeme gelmişti. Projemizi sel felaketinin kötü imajını ve kötü motivasyonunu sanatla gidermek istedik. Bu bölgede yaşayan çocuklarımızla sanatı paylaşarak taşkının kötü etkisini gidermeye çalışıyoruz. Bir yönde de amacımız budur. Bize her zaman katkılarını sunan güzel sanatlar fakültesi öğrencilerine ve Edirne Belediyesine teşekkür ederiz. Projemiz üniversite öğrencilerimizin olanakları doğrultusunda devam edecektir."
İlkokul Öğrencileri, 'Sokakta Sanat' İle Tanıştı
Trakya Üniversitesi (TÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri, "Sokakta Sanat Var Projesi kapsamında, nehir taşkınlarından etkilenen Karaağaç Mahallesi'ndeki ilkokul öğrencilerini farklı sanat dallarıyla tanıştırdı.