İlkokul Öğrencilerine Sosyal Güvenlik Anlatıldı

SGK Antalya İl Müdürlüğünde düzenlenen etkinlikte, Ahmet Ferda Kahraman İlkokulu öğrencileri müdürlük çalışanlarıyla bir araya geldi.

Sosyal güvenlik ile ilgili temel kavramların hikayeleştirildiği "Güven ile Güvenli Sigortalılığa" isimli çizgi filmin gösterilmesiyle başlayan etkinlikte, öğrencilere filmle ilgili hazırlanan sorular yöneltildi.

Öğrencilerin cevaplarının ardından Sosyal Güvenlik İl Müdürü Nejat Deniz, bir konuşma yaptı.

Deniz, "Sosyal güvenlik bilincini toplumun tüm kesiminde oluşturmak ve kayıt dışı istihdamı önlemek kurum olarak en önemli hedeflerimizden biri. Öğrencilerimizle birlikte çizgi filmi izledikten sonra görüyorum ki, kayıt dışı istihdam ile mücadelede kurumumuza en büyük destek bilgilendirdiğimiz ve bilinçlendirdiğimiz öğrencilerimizden gelecektir." dedi.

Öğrencilerden, etkinlikte öğrendiklerini aileleri ve çevrelerindeki büyüklere de anlatmalarını isteyen Deniz, "Bizlere elçi olur musunuz? Eminim ki siz isterseniz yaparsınız ve el ele verdiğimizde bizler çok büyük işler başarabiliriz." diye konuştu.

Etkinlik, sosyal güvenliğin öneminin anlatıldığı hikaye kitapları ile eğitim setinin öğrencilere hediye edilmesi ve fotoğraf çekimiyle sona erdi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile