Etnografya Müzesinin büyük ilgi gördüğünü ve genişletmek istediklerini ifade eden Okul Müdürü İmran Elay, "Müze, etnografik bir müzedir, halkın kültürel yaşamını anlatan bir müzedir. Müzeyi öğretmen arkadaşlarımızla konuştuk, yapabilir miyiz diye, ’deneyelim’ dediler. Tabi vatandaşlarımızı, öğrenci velilerimizi topladık. Yöresel kullandıkları eşyalardan bir müze oluşturmak istediğimizi söyledik, ellerinde bulunan kültürel anlamlı ne kadar eşya varsa getirdiler. Hepsinin de ismini verdik eşyalara ve okulumuzun boş bulunan bir sınıfını okul müzesi olarak oluşturduk. Müzeye ilgi çok yoğun, hemen hemen her gelen ziyaretçi müzeyi geziyor. Ülkemizde ve ilimizde de örneği tek. Hatta biz bunu proje yapmıştık, projeyi sunduk ve kabul gördü. Sayın Valimiz de müzeyi çok beğendiler, müzemizi geliştirmeyi düşünüyoruz" şeklinde konuştu.
Etnografya Müzesini gezen Burdur Valisi Şerif Yılmaz, kendisinin gazyağı lambalarının altında ders çalıştığı günleri hatırladığını söyledi.
Vali Şerif Yılmaz, "Bir takım eserleri toplamışlar arkadaşlarımız, gençlerimiz ve çocuklarımız için güzel bir müze olmuş. Geldiğimiz, yaşadığımız ve yaşanan süreçlerin tamamını görebiliyoruz. Biz de çocukluğumuza gittik. Çocukluğumuzda elektrik yok, gaz lambalarının altında ders çalışırdık. Bunları anlatınca belki inanmıyorlar. Türkiye’nin geldiği nokta açısından da bu tip etnografik müzelerin aktarılarak, paylaşılmasına gerek var diye düşünüyorum" şeklinde konuştu.
İlkokulda Etnografya Müzesi
Burdur merkezde eğitim veren Kışla İlkokulunda, öğrenci velileri ve öğretmenlerin desteğiyle Etnografya Müzesi kuruldu. Okul binasında bir salonda kurulan müzede, geçmişte kullanılan eşyalar ve kıyafetler, vatandaşların beğenisine sunuldu.