İlksen Ceritoğlu'ndan Anlamlı Ziyaret

İlksen Ceritoğlu'ndan Anlamlı Ziyaret

AK Parti Çorum Milletvekili adayı İlksen Ceritoğlu, Vali Atıl Üzelgün Huzurevi, Sevgi Evleri ve Engelsiz Yaşam Merkezi’ni ziyaret etti.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ali Dinçer’le birlikte ilk olarak Vali Atıl Üzelgün Huzurevi’ni ziyaret eden Ceritoğlu, burada kalan yaşlılarla bir araya geldi. Huzurevi sakinleri ile sohbet eden Ceritoğlu, onlardan gelen talepleri de tek tek dinleyerek not aldı.

Yaşlılarla bir arada olmaktan dolayı mutlu olduğunu dile getiren Ceritoğlu, Huzurevi sakinlerine herhangi bir ihtiyaçları veya istekleri olduğunda kendisine ulaşabileceklerini söyledi.



AK Parti iktidarında engelli, yaşlılar ve çocuklara yönelik pozitif ayrımcılık yapıldığını ifade eden Ceritoğlu, “AK Parti iktidarı ile birlikte her alanda olduğu gibi sosyal ve kültürel alanda da büyük bir değişim yaşandı. Bakıma muhtaç insanlarımıza, yaşlılarımıza, engelli kardeşlerimize pozitif ayrımcılık yapıldı. Son 13 yılda hayalleri gerçeğe dönüştüren AK Parti, sosyal alanda da ciddi yatırımlar yaptı. Biz bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da her zaman yaşlılarımızın, yardıma ve bakıma muhtaç vatandaşlarımızın yanındayız ve olmaya devam edeceğiz” dedi.

Çorum’da son 13 yılda Aile ve Sosyal politikalar kapsamında 691 milyon TL ödeme yapıldığını açıklayan Ceritoğlu, “Etkin, verimli ve daha hızlı hizmet sunmak amacıyla sosyal yardım ve hizmet alanındaki bütün kurum ve kuruluşlarımızı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bünyesinde tek çatı altında birleştirdik. Bakanlık çatısı altında kadınları, çocukları, yoksulları, şehit yakınlarını, gazileri ve engellileri kapsayan çalışmaları birbiriyle ilişkili ve bütüncül bir bakış açısı ile gerçekleştiriyoruz” ifadelerini kullandı.

Aile sıcaklığının bütün çocuklarının hakkı olduğunu anlatan Ceritoğlu, Yetiştirme yurtlarından ziyade aile yanında bakım modelini tercih ettik. Evden uzaklaşan çocukların ailelerinin yanına dönüşünü sağladık. Çocukların güvenli, şefkatli ve sevgi dolu bir ortamda aile sıcaklığında daha sağlıklı gelişebilmeleri için koruyucu aile hizmetini yaygınlaştırdık” şeklinde konuştu.

Ceritoğlu, daha sonra Sevgi Evleri ve Engelsiz Yaşam Merkezi’ni ziyaret etti
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile