IM 2021'De Yasar Üniversitesine Dört Ödül

IM 2021'De Yasar Üniversitesine Dört Ödül

Yasar Üniversitesi Iç Mimarlik ve Çevre Tasarimi Bölümü ögrencileri, TMMOB Içmimarlar Odasi tarafindan düzenlenen IM 2021 Içmimarlik Ögrencileri Proje Yarismasi’nda geçtigimiz yillarda oldugu gibi yine ödül kazandi. Lisans egitimi boyunca gerçeklestirilen stüdyo projelerini degerlendirildigi yarismada, Yasar Üniversiteli ögrenciler, 11 projeyle finale kalirken 4 ödülün de sahibi oldu.

Her yil farkli bir üniversitenin içmimarlik bölümünün ev sahipliginde düzenlenen ve bu yil TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi ev sahipliginde gerçeklesen IM 2021 Içmimarlik Ögrencileri Proje Yarismasi’na, Türkiye ve Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti’ndeki Iç Mimarlik/Iç Mimarlik ve Çevre Tasarimi bölümlerinden 5 kategoride toplam 760 proje katildi.

Yasar Üniversitesi Mimarlik Fakültesi Iç Mimarlik ve Çevre Tasarimi Bölümü ögrencileri, ikinci, üçüncü, dördüncü sinif tasarim stüdyosu projeleri ile mobilya ve aydinlatma tasarimi kategorilerinde toplam 48 proje ile katilim sayisinda; yarismaya katilan 51 üniversite arasinda 6. üniversite olmayi basardi. Ögrenciler Mihriban Demircan, Zeynep Ece Güler, Halenur Davulcuoglu, Efe Senoglu, Aysenur Alli, Ayten Erva Turan, Hazal Vecel, Efecan Simsek, Beyza Canbulat ve Asli Özgüner’in toplam 11 projesi, üçüncü asama olan final elemesini geçerek farkli kategorilerde ilk 12 proje arasinda yer aldi.

Yarismaya Ikinci Yil Kategorisi’nde katilan 225 proje arasinda Yasar Üniversitesi ögrencileri Mihriban Demircan, Zeynep Ece Güler ve Halenur Davulcuoglu’nun projeleri ön elemeyi geçerek ilk 12 proje arasinda yer aldi. Bu kategoride Mihriban Demircan ve Zeynep Ece Güler’in projeleri Esdeger Mansiyon Ödülü almaya hak kazandi. Üçüncü Yil Kategorisi’nde katilan 210 proje arasinda Yasar Üniversitesi ögrencisi Efe Senoglu’nun projesi ön elemeyi geçerek ilk 12 proje arasinda yer aldi. Dördüncü Yil Kategorisi’nde ise katilan 165 proje arasinda Yasar Üniversitesi ögrencileri Aysenur Alli’nin iki projesi, Ayten Erva Turan, Hazal Vecel ve Efecan Simsek’in projeleri ön elemeyi geçerek ilk 12 proje arasinda yer almayi basardi. Bu kategoride Aysenur Alli ve Ayten Erva Turan’in projeleri, Esdeger Mansiyon Ödülü almaya hak kazandi.

Mobilya ve Aydinlatma Tasarimi Kategorisi’nde katilan 70 proje arasinda Yasar Üniversitesi ögrencileri Beyza Canbulat ve Asli Özgüner’in projeleri ön elemeyi geçerek ilk 12 proje arasinda yer aldi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile