Imalat Sanayi Sektöründeki Son Gelismeler WIN EURASIA'da Sergilendi

Imalat Sanayi Sektöründeki Son Gelismeler WIN EURASIA'da Sergilendi

WIN EURASIA-World of Industry Fuari, 10 Haziran tarihine kadar Istanbul Fuar Merkezi’nde, “Endüstri gelecekle bulusuyor” mottosuyla imalat sanayini bulusturmak üzere kapilarini açti.



Dünyanin en önemli endüstriyel ticaret fuarlarindan olan HANNOVER MESSE’nin bölge pazarindaki temsilcisi WIN EURASIA Fuari, Istanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenen resmi açilis töreni ile ziyarete açildi. Türkiye, Avrupa, Asya ve Orta-Dogu bölgelerinden 500’ün üzerinde katilimci firmanin yer aldigi WIN EURASIA fuarini, yaklasik 100 ülkeden 39 binin üzerinde sektör profesyonelinin ziyaret etmesi bekleniyor. Imalat sanayinin otomasyon ve robotik teknolojilere dönüsümünde öncü rol üstlenen WIN EURASIA’da bu yil 5G teknolojisi ile desteklenen ve metaverse araciligiyla kontrol edilebilen ‘Endüstri 5.0: Gelecegin Fabrikasi’ ilk kez 5G Arena’da kamuoyuna tanitiliyor.

Tören, Istanbul Ticaret Odasi (ITO) Baskani Sekib Avdagiç, MAKFED Baskan Yardimcisi M. Sefa Targit, Deutsche Messe AG Kidemli Baskan Yardimcisi Arno Reich ile sektörün önde gelen temsilcilerinin katilimiyla gerçeklesti. Açilis konusmasini yapan Arno Reich, HANNOVER MESSE ve WIN EURASIA fuarlarinin imalat endüstrisini dünyanin dört bir yanindaki üreticiler, yatirimcilar ve ihracatçilarla bulusturan güçlü bir ag olusturduguna dikkat çekti. M. Sefa Targit ise “WIN EURASIA Fuari, endüstri alaninda makine ve imalat sistemleri ile ilgili teknoloji ürünlerini Türkiye’de tanitmaya ve tanimaya imkân sunan önemli bir bulusma noktamizdir. Fuarda bugünün ve gelecegin dijital çözümlerini görebilecegiz. Bu bakimdan ilginç bir fuar deneyimi yasayacagiz “dedi.



Sektör derneklerinden tam destek

Sektörü temsil eden sivil toplum örgütleri ile güçlü is birlikleri kuran WIN EURASIA Fuari, MAKFED - Türkiye Makina Federasyonu, ROBODER-Robotik ve Yüksek Teknolojili Üretim Sistem Entegratörleri Dernegi, TÜYIDER- Tüm Yüzey Islemler Dernegi, ENOSAD- Endüstriyel Otomasyon Sanayicileri Dernegi, AKDER- Akiskan Gücü Dernegi, ETMD- Elektrik Tesisat Mühendisleri Dernegi’nin destekleri ve MIB-Makine Imalatçilari Birligi’nin katilimi ile düzenlendi.



’’Fuar ihracatin artmasina katki sagliyor’’

Fuarin açilisinda açiklamalarda bulunan ITO Baskani Sekib Avdagiç, ’’Teknolojinin son asamalarini fuarda gözlemledik. Çok sayida yerli üretici firmalarimiz var, yabanci firmalarin da ilgisi yogun. Üretim yapan bir sirketin her boyutuyla çözüm bulacagi bir fuar gerçeklesiyor. Bölgemizin en önemli en nitelikli fuarlarindan biri. Yabanci katilimci firma sayisi da artti. Yurt disindan gelecek ziyaretçilerin ilgisi artti, bu bizi önümüzdeki dönem için cesaretlendiriyor. Türk makine sektörü ciddi bir ihracat yapiyor. Fuar ihracatin artmasina da katki sagliyor. Bu anlamda ithalatimizin azalmasini da saglayacak faydali bir fuar gerçeklesiyor’’ dedi.



’’Fabrika açmak isteyen herkes bu fuarda tüm ihtiyaçlarini karsilayabilir’’

Hannover Fairs Turkey Fuarcilik Genel Müdür Yardimcisi Belkis Ertaskin, ’’Endüstri gelecekle bulusuyor mottosuyla yola çiktik. Fuarimizda endüstriyel her türlü ürün sergileniyor. Üretim teknolojileri, otomasyon, iç lojistik, kaynak ve kesme teknolojileri ve birçok alanda makineler fuarda bulunuyor. Bir fabrika açmak isteyen herkes bu fuarda tüm ihtiyaçlarini karsilayabilir. 500’ün üzerinde katilimci var. 40 bine yakin ziyaretçi bekliyoruz. Imalat sanayi olmazsa olmazimiz durumunda. Ihracatimizi artirmak için teknolojik ürünler üretmemiz gerekiyor. Bunu da bu fuarda görebiliyoruz’’ diye konustu.



WIN EURASIA’da endüstri gelecekle bulusuyor

Fuarda, bu yil Türkiye ile birlikte Avrupa, Asya ve Orta-Dogu bölgelerinden 500’ün üzerinde firma katilimci olarak yer aliyor. Sektörü domine eden baslica ülkeler arasinda yer alan Almanya, Tayvan, Çin ve Kore ise özel ülke pavilyonlarinda en yeni ürün ve teknolojilerini sergiliyor.

Fuar alani büyüklügü net 28 bin metrekareye ulasan WIN EURASIA’da bu yil 6 salonda ‘Enerji, Elektrik & Elektronik Teknolojileri’, ‘Kaynak ve Robotik Kaynak Teknolojileri’, ‘Lojistik, Tedarik Zinciri Yönetimi & Intralojistik Çözümleri’, ‘Endüstriyel Üretim Makinalari’ ve "Endüstriyel Otomasyon & Fabrika Otomasyon Sistemleri” sektörlerine dair ürün gruplari yer aliyor. Ayrica, 5G Arena, Metaverse ve Endüstri 4.0 Pavilyonu, Dijital Fabrikalar Özel Alani, 5G&Endüstri 4.0 Forum Alani gibi özel tema konsepti ile yerinde pazar arastirmasi, sektörel yenilikleri kesfetme, gelecegin parçasi olma imkânlari sunuluyor.

Imalat sanayi ‘Endüstri 5.0: Gelecegin Fabrikasi’ ile tanisiyor

5G teknolojisi Türkiye’de ticarilestikten sonra ilk 5 yil içinde 10 milyar dolar sanayide katma deger olusturacak. Bu katma degerin yüzde 40’inin endüstriyel otomasyon sektöründe gerçeklesmesi ön görülüyor. Bu kapsamda 5G teknolojisinin Türkiye sanayisine tanitilmasi ve etkin bir sekilde kullanilmasinda öncü rol üstlenen WIN EURASIA, bu yil da yine bir ilke imza atarak Nokia ve Turkcell Dijital Is Servisleri is birligi ile 5G teknolojisi tarafindan desteklenen ve metaverse araciligiyla kontrol edilebilen ‘Endüstri 5.0: Gelecegin Fabrikasi’ni tanitiyor. 5G Arena’da sergilenecek olan 25 farkli endüstriyel 5G kullanim senaryosu, dikey sektörlerde yaratilacak katma deger ile Türkiye sanayisinde 5G’nin nasil ticarilesecegine örnek teskil ediyor. Ziyaretçiler, fabrikalarin en çok ihtiyaç duydugu 5G kullanim örneklerini WIN EURASIA’da fuar süresince deneyimleme sansi yakalayacak.

Alim heyeti programina 10 ülkeden 200’ü askin satin almaci katiliyor

Her yil katilimci ve ziyaretçileri için milyonlarca Avro is hacmi olusturulmasina katki saglayan fuar, Makine Ihracatçilari Birligi (MAIB) ve Türkiye Makina Federasyonu (MAKFED) is birligi ile Alim Heyeti Programi’na ev sahipligi yapiyor. Alim Heyeti Programi kapsaminda Iran, Italya, Cezayir basta olmak üzere 10 hedef ülkeden 200 satin almaci WIN EURASIA’da üretici ve ithalatçi firma yetkilileri ile bir araya gelecek.

Metaverse ve robotik teknolojiler etkinlik programina damga vuruyor

Fuarda bu yil da uzman keynote konusmacilarin sektöre dair en yeni teknolojileri ve en güncel konulari gündeme tasiyacaklari uluslararasi nitelikli Robotik Konferansi, Metaverse Konferansi gibi konferanslar, paneller ve seminerler yer aliyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile