'Imalat Sanayinde Dijital Dönüsüm Projesi' ETSO'da Ele Alindi

'Imalat Sanayinde Dijital Dönüsüm Projesi' ETSO'da Ele Alindi

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odasi’nda (ETSO) düzenlenen toplantida, Kamu-Üniversite ve Sanayi isbirligi çerçevesinde KOBI’lere yönelik ‘Dijital Dönüsüm’ süreçleri, Teknoloji Gelistirme Merkezleri (TEKMER) ve AR-GE Merkezlerinin kurulmasi gibi Erzurum için önem arz eden konular ele alindi.

ETSO Yönetim Kurulu Salonu’nda gerçeklestirilen toplantiya, Sanayi ve Teknoloji Il Müdürü Mustafa Küçükler, ETSO Yönetim Kurulu Üyesi Firat Karakaya, TOBB Il Genç Girisimciler Kurulu Baskani Ismail Suci, TOBB Il Kadin Girisimciler Kurulu Baskani Kübra Aliogullari, ATA Teknokent Genel Müdür Yardimcisi Doç. Dr. Yakup Uzun ile Sanayi ve Teknoloji Il Müdürlügü ve ETSO’nun ilgili personeli katildi.

Toplantida konusan Sanayi ve Teknoloji Il Müdürü Mustafa Küçükler, Sanayi ve Teknoloji Il Müdürlügü tarafindan yazilan ve Kuzeydogu Anadolu Kalkinma Ajansi’nin (KUDAKA) 2023 yili 4. Dönem Teknik Destek Programi kapsaminda kabul edilerek destek alan, ‘Imalat Sanayi Dijital Dönüsüm Check-Up Çalismasi Projesi’yle ilgili bilgi verdi.

Küçükler, proje kapsaminda saglanan danismanlik hizmetiyle; Erzurum’da imalat sanayinde faaliyet gösteren isletmelerin dijital dönüsüm sürecine iliskin ihtiyaçlarinin tespit edilmesi, isletmelerin dijital olgunluk seviyelerinin belirlenmesi, kurumsallasma ve beseri kapasitelerinin gelistirilmesi konularinda bu isletmelere yetkinlik kazandirilmasinin hedeflendigini söyledi.



Erzurum’da faaliyet gösteren önde gelen sektörlerden seçilen 5 öncü isletmeye proje süresince danismanlik hizmeti verilerek sürecin tamamlandigini anlatan Küçükler, nihai raporlarin isletme sahipleri ile ilgili kamu, kurum ve kuruluslarinin hizmetine sunuldugunu ifade etti.

ETSO olarak, 2023-2026 yillarini kapsayan Stratejik Plandaki hedefler çerçevesinde faaliyetlerini sürdürdüklerini belirten ETSO Yönetim Kurulu Üyesi Firat Karakaya da, ‘Endüstri ve Ticaret Ekosisteminin Iyilestirilmesine Katkida Bulunmak’ stratejik amaci dogrultusunda, Sanayi ve Teknoloji Il Müdürlügü’nün projesiyle ilgili devam eden süreçte firmalarin gerek ‘Dijital Olgunluk’ düzeyleri gerekse AR-GE kapasiteleri ve kurumsallasma düzeylerinin artirilmasi için isbirligi içerisinde çalismaya devam edeceklerini dile getirdi.

Toplantinin ardindan Sanayi ve Teknoloji Il Müdürü Mustafa Küçükler ve diger katilimcilar ETSO Yönetim Kurulu Baskani ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Saim Özakalin’i ziyaret ederek, yürütülen proje ve yapilan çalismalarla ilgili bilgi paylastilar.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile