Imam Vaadiyle Seçim Kazanan Muhtar, Mahalleye Ilanla Imam Ariyor

Imam Vaadiyle Seçim Kazanan Muhtar, Mahalleye Ilanla Imam Ariyor

Adana’nin Kozan ilçesinde imam vaadiyle seçim kazanan muhtar, mahalleye ilanla imam ariyor.

Kozan ilçe merkezine 30 kilometre uzakliktaki Salmanli Mahallesi’nde 31 Mart Mahalli Idareler Seçimleri’nde Ilyas Köse, seçim vaadi olarak 3 yildir imami olmayan camiye imam getirme sözü verdi. Köse muhtarligi kazaninca bu vaadini gerçeklestirmek için kollari sivadi ancak geçen zaman zarfinda müftülük ve kaymakamliga basvurmasina ragmen mahalleye bir türlü imam getiremedi. Bunun üzerine muhtar, mahallenin girisine imam arandigi yönünde ilanlar ekledi.

"Imam getirebilmek için muhtarlik maasini verecek"

Konuyla ilgili konusan Ilyas Köse, "Camimiz 1958 yilinda yapildi ancak 3 yildir imam yok. Biz Kozan Müftülügüne defalarca basvurduk ama kadro olmadigi için cevabini aldik. Ben de muhtarlik maasimi vaat ettim ve köyümüze çocuklara temel dini bilgileri aktaracak, cuma ve cenaze namazini kildiracak kadrolu imam ariyoruz. Biz de köyün girisine ilan astik. Muhtarlik maasinin tamamini verecegim. Yetmezse üstüne de veririz. Lojmani begenmez ise ben kendi evimi verecegim. Cami bahçesinde meyve agaçlari var onlari da satip gelir elde edebilir. Köyümüzün çocuklarina dini bilgileri versin, cenazemizi ve cuma namazini kildirsin istiyoruz. Imam olmayan yerde cemaat olmuyor. Imam görevini tam yaparsa cemaati çogaltmak imamin görevi. En azindan cuma günleri namaz kildirsin istiyoruz. Çocugumun dini sorulari soruyor cevap veremedigimiz yerler oluyor istiyoruz ki dogru bilgiler alsin. Biz camide ögrendik birçok seyi. Köyümüz 368 kisi yazin 500 kisiye ulasiyor" dedi.

Gökgöz Mahallesi Muhtari Mizrak Acar ise, "55 hanemiz var ve Salmanli Camii’ni kullaniyoruz ama 3 kilometrelik yol 5 kilometreye çikiyor. Cenazelerimizde, cuma namazlarinda çevre köylerden imam ariyoruz" diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile