İmamlar Papa'ya tepkili

Papa, imamları fena kızdırdı. İmamlar adeta ateş püskürüyor...

Papa Joseph Aloisius Ratzinger maalesef kendisine yakışanı şu ana kadar yapmamış ve yapamamıştır. Diyanet İşleri Başkanı Mehmet GÖRMEZ, göreve başladıktan sonra dünyanın dört bir tarafından tebrik mesajları almış ve almaktadır. Ancak ne gariptir ki sayın Papa Ratzinger şu ana kadar nezaket gösterip, sayın GÖRMEZ’i hiç aramamış ve bir tebrik mesajı dahi gönderme nezaketinde bulunmamışlardır.

Kendileri Katolik dünyasının dini lideri olmalarına rağmen böyle bir inceliği gösterememişlerdir. Oysa kendileri 2005 yılında Papa seçildiklerinde Diyanet İşleri Başkanlığı onu arayarak kutlamış ve tebrik mesajı göndermişti.

Birileri: “Papa devlet başkanıdır, o yüzden mütekabiliyet esasından dolayı kutlama mesajı göndermemiş olabilir” diyebilir. Ancak şu da unutulmamalıdır ki, sayın Papa XVI. Benedict her ne kadar Vatikan’ın devlet başkanı olsa da, o her zaman bir dini lider gibi hareket etmekte ve dünyada da öyle bilinmektedir. Dolayısıyla Papa daha fazla gecikmeden böyle bir fırsatı kaçırmamalı, bürokratik kurallara ve engellemelere takılmadan Başkan Mehmet GÖRMEZ’i arayarak bizzat tebrik mesajlarını iletmelidirler.

Papa bu hatasını düzeltirse ilerleyen aylarda Saygıdeğer Diyanet İşleri Başkanı Mehmet GÖRMEZ’in kendilerini Vatikan’da ziyaretleri belki mümkün olabilecektir. Aksi takdirde Sayın Papa böyle bir fırsatı elinin tersi ile iterek dünyanın barışına ve huzuruna katkı sağlamaktan vazgeçmiş olacaklardır.

Çünkü özellikle şu günlerde iki dini liderin el sıkışırken kameralara poz vermeleri, dünyanın çeşitli bölgelerinde tırmandırılmak istenen dini çatışmaları engelleyebilecek bir rol oynayabilecektir. Böyle bir buluşma Hıristiyan-Müslüman çatışmalarından çıkar sağlamak isteyen bir takım çevrelere ve tüm dünyaya da iyi bir mesaj olabilecektir.

Kendilerinin bu ince ve hassas mesajı vermekten imtina etmelerinden sonra, kalkıp dünyaya sevgi, barış ve huzurun geleceğinden söz etmeleri dünya kamuoyuna pek inandırıcı gelemeyecektir. Zira özellikle Avrupa’da yabancı düşmanlığı, İslamafobia ve nefret söylemleri hızla artarken, bütün bu problemlere seyirci kalmak, çözüm için irade ortaya koymamak, bu tür sorunlara karşı duyarsızlık göstermek Vatikan’a ve Papa’nın gelecek misyonuna ve vizyonuna yakışmadığı gibi gölge de düşürmektedir.

Dolayısıyla Biz diyanethaberler.com olarak sayın Papa’yı dünya sorunlarına karşı daha duyarlı olmaya, gerilimlerden medet uman çevrelere fırsat vermemeye, sorunların çözümünde daha aktif rol oynamaya ve böyle bir tarihi fırsatı kaçırmamaya davet ediyoruz.

Kaynak: DiyanetHaberler

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile