IMF Açiklamasi Küresel Kripto Para Düzenlemesi Kapsamli Ve Koordineli Olmali

Uluslararasi Para Fonu (IMF), küresel kripto para düzenlemesinin kapsamli ve koordineli olmasi gerektigini, koordineli olmayan düzenleyici önlemlerin istikrari bozucu sermaye akislarini kolaylastirabilecegini bildirdi.

IMF Para ve Sermaye Piyasalari Dairesi Baskani Tobias Adrian ile Para ve Sermaye Piyasalari Dairesi Baskan Yardimcilari Dong He ve Aditya Narain, kripto para düzenlemelerine iliskin ortak blog yazisi kaleme aldi.

IMF yetkilileri, söz konusu yazida, küresel kripto para düzenlemesinin kapsamli ve koordineli olmasi gerektigini savundu.

Kripto varliklar ile ilgili ürün ve hizmetler son yillarda hizla büyüdügüne isaret edilen yazida, bunlarin düzenlenmis finansal sistemle baglantilarinin arttigina dikkat çekildi.

Yazida, politika yapicilarin birçok faaliyetin düzenlenmemis oldugu bu gelisen sektörden kaynaklanan riskleri izlemekte zorlandigi belirtilerek, bu finansal istikrar risklerinin bazi ülkelerde yakinda sistemik hale gelebilecegi ifade edildi.

Koordineli olmayan düzenleyici önlemlerin istikrari bozan sermaye akislarini kolaylastirabilecegi vurgulanan yazida, IMF'nin görevinin uluslararasi para ve finansal sistemin istikrarini korumak oldugu, kripto varliklarin sistemi derinden degistirdigi aktarildi.

Yazida, IMF'nin kripto para varliklarina yönelik etkili bir düzenleyici yaklasim gelistirmek için Finansal Istikrar Kurulu ve uluslararasi düzenleyici toplulugun diger üyeleriyle yakin bir sekilde çalismayi planladigi kaydedildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile