İMKB'de gong Emlak Konut için çaldı

Ön ve kesin talep toplama sürecinde yatırımcıdan büyük ilgi gören Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'n

Ön ve kesin talep toplama sürecinde yatırımcıdan büyük ilgi gören Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'nda (İMKB) gerçekleşen gong töreniyle işlem görmeye başladı. EKGYO kodu ve 1,70 TL'lik fiyatla Kurumsal Ürünler Pazarı'nda yer alan kuruluş, Türkiye'nin halka açık en büyük gayrımenkul yatırım ortaklığı unvanına sahip oldu.

Gong törenine Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Vedat Akgiray, İMKB Başkanı Hüseyin Erkan ve Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum katıldı. Törende konuşan SPK Başkanı Akgiray, sermaye piyasasının gerek gelişmiş gerekse gelişmekte olan ekonomiler için önemli olduğunu vurguladı. Emlak Konut GYO'nun borsada yer almasının isabetli bir tercih olduğunu belirten Akgiray, "Umuyorum, firma, sermaye piyasasında iyi bir konum edinip daha güçlü bir hal alacak." dedi.

İMKB Başkanı Hüseyin Erkan da konuşmasında halka arz ile ilgili olarak, "Toplam 29 bin 448 yatırımcıya satış yapıldı. Güzel, memnun edici bir rakam. 2 bin 729 kişi Emlak Konut hisseleri aldı. 4 bin 363 kişi de sermaye piyasasına katıldı." bilgilerini verdi. Piyasaya 7 binden fazla yatırımcının giriş yaptığını aktaran Erkan, katılımcı sayısında artış öngördüklerini dile getirdi. Cumhuriyetin 100. yılı olan 2023'te 7 ile

7,5 milyon arasında yatırımcı hedeflediklerini de sözlerine ekledi.

Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum ise borsada yer almaktan büyük mutluluk duyduklarını belirtti. Kurum, hem firmanın hem de inşaat sektörünün büyümesi adına Ulusal-100 Endeks'te etkin bir konum alacaklarının altını çizdi.

Konuşmaların ardından SPK Başkanı Vedat Akgiray, İMKB Başkanı Hüseyin Erkan ve Emlak Konut Genel Müdürü Murat Kurum gongu çalıp, seansın açılışını yaptı.

Cumhuriyet tarihinin en büyük 5 halka arz işleminden birini yapan Emlak Konut GYO, yurt içinde tahsilatın 4,1 katı, yurt dışında 1,5 katı ve toplamda ise 2,2 katı talep gördü. 29 bin 119 yurtiçi yatırımcıdan talep geldi. Ayrıca bu yıl yapılan 19 halka arz işleminde yurt dışı satış oranı ortalama yüzde 18 seviyelerinde kalırken, Emlak Konut'ta yüzde 70 olan bu oran yüzde 75'e yükseltildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile