IMMIB Akademi Egitimlerine Katilimci Sayisi 6 Kat Artti

IMMIB Genel Sekreteri Armagan Vurdu: 'Dijital ortama tasidiktan sonra egitimlerimizden, 2021'in ilk 6 ayinda 29 bin 422 kisi yararlandi. Geçen yil egitimlere katilan sirket bin 493 iken, bu yil 4 bin 565 sirkete ulasti'

Üyelerinin ihracatlarini artirmak amaciyla sektör çalisanlarina mesleki ve yönetim bilimleri alaninda egitimler düzenleyen Istanbul Maden ve Metaller Ihracatçi Birlikleri (IMMIB) Akademi'den egitim alanlarin sayisi bir önceki yila göre 6 kat artti.

IMMIB açiklamasina göre, Kovid-19 salgini, egitimden sosyal hayata, ekonomiden is yasamina kadar pek çok alanda degisikligi beraberinde getirdi. Bu süreçte alinan önlemler is yapma modellerinde degisiklige neden olurken egitim alaninda da yenilikler getirdi.

Sosyal ortamdaki egitimlere ara verilerek uzaktan egitime geçildi. IMMIB bünyesinde 2007'den beri üyelerinin ihracatlarini artirmak amaciyla mesleki ve yönetim bilimleri alanlarinda egitimler düzenleyen IMMIB Akademi de salgin sürecinde egitimlerini çevrim içi ortama tasidi. Dijital platforma tasinan IMMIB egitimlerinden yararlananlarin sayisi bir önceki yila oranla 6 kat artarak yilin ilk 6 ayinda 29 bin kisiye ulasti.

Ihracatçi sirket çalisanlarinin ve diger katilimcilarin bireysel ve yönetimsel yetkinliklerini artirmaya yönelik düzenlenen IMMIB akademi egitimleri; dis ticaret ve mevzuat, satis ve pazarlama, teknik ve mesleki gelisim, muhasebe ve finans, yönetim becerilerini gelistirme, insan kaynaklari, kisisel gelisim, Microsoft egitimleri ve ISO egitimleri olmak üzere 9 ana, 600'ü askin alt basliktan olusuyor.

- "Egitimlerimizden 2021'in ilk 6 ayinda 29 bin 422 kisi yararlandi"

Açiklamada görüslerine yer verilen IMMIB Genel Sekreteri Armagan Vurdu, IMMIB Akademi'nin "hayat boyu ögrenme" prensibiyle kuruldugunu belirterek salgin döneminde egitimlere ara vermeden çevrim içi devam ettiklerini ifade etti.

Geçen yil egitimlere 4 bin 988 kisinin katildigini aktaran Vurdu, sunlari kaydetti:

"Dijital ortama tasidiktan sonra egitimlerimizden, 2021'in ilk 6 ayinda 29 bin 422 kisi yararlandi. Geçen yil egitimlere katilan sirket bin 493 iken, bu yil 4 bin 565 sirkete ulasti. Akademimizin merkezi Istanbul'da olmasina ragmen uzaktan egitim sayesinde Türkiye'nin her yerinden kurum ve kisiye egitimlerimizi ulastirma imkani sagladik. IMMIB egitimlerine katilimci profili çok genis. 31 bin üye firma personelinin yani sira üniversite ögrencileri de egitimlere katildi. Üye firma çalisanlari en çok dis ticaret, satis pazarlama, finans ve Microsoft egitimlerine ilgi gösterdi. Çesitli üniversitelerle Eylül 2021 itibariyla sertifika egitim programlari da planliyoruz."

Üniversite is birligi ile planlanan sertifikali programlar arasinda; Istanbul Teknik Üniversitesi ile Uygulamali E-Ticaret Uzmanligi, Yalin Üretim ve Yönetim Uzmanligi, Arge Teknoloji ve Inovasyon Yönetimi, Istanbul Ticaret Üniversitesi ile Uygulamali Dis Ticaret Uzmanligi, Yildiz Teknik Üniversitesi ile Yapay Zeka Sertifika Programi, Robotik Kodlama, Büyük Veri ve Is Analitigi Uzmanligi egitimleri yer aliyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile