IMMIB'den Is Dünyasinin Yeni Ihracat Rehberi

IMMIB Genel Sekreteri Dr. Selahattin Armagan Vurdu: 'Küresel çapta yasanan ve ticari operasyonlari dogrudan etkileyen olaylardan dijitallesme faaliyetlerine, ihracat çalismalarindan ticari anlasmalara kadar genis bir perspektifte okurlarin begenisine sunulan bu kitap, IMMIB’in akademik makaleler içeren ilk kitabi olmasi nedeniyle bizim için ayri bir öneme sahip'

Ihracata iliskin her konuda uzmanlari araciligi ile hizmet veren Istanbul Maden ve Metaller Ihracatçi Birlikleri (IMMIB), son yillarda Türkiye’de ve dünyada yasanan gelismelerin ihracata etkilerine yönelik, IMMIB uzman kadrolari tarafindan kaleme alinan, 13 farkli makaleden olusan ‘Uluslararasi Ticaret Üzerine Hibrit Perspektiflerle Degerlendirmeler’ isimli kitabi yayinladi.

IMMIB'den yapilan açiklamaya göre, kitapta, Brexit sonrasi Avrupa ve Birlesik Krallikla ticaretten Kovid-19 salgini etkisinde yeniden sekillenen pazarlama ve satis yöntemlerine, Avrupa Yesil Mutabakati’ndan dijital dönüsüme ve 3D yazicilara kadar is dünyasinin gündemindeki basliklar bulunuyor. Basili ve dijital seçenekleri ile okuyuculara sunulan kitapta, alaninin uzmanlari tarafindan titizlikle hazirlanmis, açik ve net bir dille ifade edilmis güncel bilgiler sunuluyor.

Açiklamada görüslerine yer verilen IMMIB Genel Sekreteri Dr. Selahattin Armagan Vurdu, kitabin, is ve akademik dünyaya katki sunmak amaciyla hazirlandigini vurgulayarak, "Içinde bulundugumuz süreci uygun biçimde analiz edebilmek ve dogan firsatlardan saglikli sekilde faydalanabilmek adina IMMIB bünyesindeki kiymetli çalisma arkadaslarimizdan olusan bir yazar grubu, bu kitabi kaleme aldi. Küresel çapta yasanan ve ticari operasyonlari dogrudan etkileyen olaylardan dijitallesme faaliyetlerine, ihracat çalismalarindan ticari anlasmalara kadar genis bir perspektifte okurlarin begenisine sunulan bu kitap, IMMIB’in akademik makaleler içeren ilk kitabi olmasi nedeniyle bizim için ayri bir öneme sahip.” degerlendirmesinde bulundu.

Küresel arenada söz sahibi olabilmek için dijitallesmeyi saglamak gerektigini dile getiren Vurdu, sunlari kaydetti:

"Dünya, Sanayi 4.0 konsepti ile yapay zeka, nesnelerin interneti, insansiz fabrikalar, artirilmis gerçeklik, otonom robotlar, bulutbilisim gibi konulari konusurken Kovid-19 pandemisi gerçegi ile karsilasti. Bu da bize insanoglunun bir yandan aslinda ne kadar naif, kirilgan ve korunmasiz oldugunu, bir virüsle mücadelenin bütün önceliklerin yerini alabilecegini ve hayatta gerçekten nelere öncelik vermemiz gerektigini hatirlatti. Diger yandan yasadigimiz çevre sorunlari; yasli dünyamizin kaynaklarini ne kadar hor kullandigimizi, sürdürülebilirlik için ortak akil ve gayretle düsünmek ve çalismak durumunda oldugumuzu ancak bu yolla güçlüklerin üstesinden gelebilecegimizi gösterdi."

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile