İmo, Depreme Dayanıksız Binaların Güçlendirilmesini İstedi

İmo, Depreme Dayanıksız Binaların Güçlendirilmesini İstedi

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Denizli Şubesi 17 Ağustos depreminin yıldönümünde halkı depreme karşı daha duyarlı olmaya çağırdı.

Denizli Gazeteciler Cemiyeti'nde basın toplantısı düzenleyen Şube Başkanı Doç.Dr. Halim Ceylan ve Yrd.Doç.Dr. Ali Haydar Kayhan, deprem konusu ve yapıların durumu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Türkiye nüfusunun yüzde 95'inin deprem riski altında olduğunu, geçmiş dönemde yaşanan kayıpların Türkiye'de depreme dayanıklı yapı üretiminin olmayışından kaynaklandığını belirten İMO Denizli Şube Başkanı Halim Ceylan,"Türkiye'de yeni yapıların depreme dayanıklı olarak yapılması konusunda dikkate değer sıkıntı yok. Ancak inşaat mühendisliği hizmeti almamış depreme dayanımı yetersiz olan eski binalar var. Bizim yapmamız gereken en önemli şey mevcut yapıların deprem performansını değerlendirmek ve olası hasar ve kayıpları en aza indirmek" dedi.
CİDDİ BİR DEPREMDE BÜYÜK HASAR OLUR
Denizli'nin birinci derece deprem bölgesinde yer aldığını ifade eden Ceylan, "Olası depremde hasar ve kaybın azaltılması için Denizli'de yapı stoğu değerlendirilmeli ve ona göre önlemler alınmalıdır. Yapılan değerlendirmeye göre ciddi bir depremde hasar ve kayıplar fazla olacaktır. Bir an önce binaların dayanıklılıklarına bakılmalı ve güçlendirilmesi gerekenler güçlendirilmelidir" şeklinde konuştu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile