İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi’nde 4 gündür testler yapılan İnanç bebeğin hastalığı bilinmediği için tedavisine başlanamıyor. İnanç'ın anne ve babası, hastanede 'Tam Gün' yasası nedeniyle profesör bulunmadığını, bu nedenle çocuklarının hastalığının teşhis edilemediğini ileri sürüyor.
Bir ay önce çocuklarının sol kolunu kullanamadığını fark ederek Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gittiklerini ve bu süre içerisinde çoğu özel, 8 hastane gezdiklerini söyleyen elektrik teknisyeni baba Murat Tepehan, “Bir ay önce çoğumuzun sol kolunu kullanmadığını fark ettik. Yemek yedirirken, üstünü değiştirirken veya oyun oynatırken koluna dokunduğumuzda ağlıyordu. Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne gittik. Burada röntgen filmi çekildi. Doktor oğlumuzun bir şeyi olmadığını söyledi. Ancak biz kendi imkanlarımızla özel hastanelere gittik. Buralarda tomografi ve MR çekildi. Biyopsi testleri yapıldı. Gittiğimiz bütün hastanelerde bize tıp fakültelerine başvurmamız söylendi. Biz de İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi’ne geldik. 3 gündür buradayız” diye konuştu.
Tam Gün yasası nedeniyle üniversite hastanelerinde hastalara profesörlerin bakmadığını belirten baba Tepehan, “ Burada hastalara uzman veya pratisyen hekimler bakıyor. Burada teşhis koyacak profesörler yok. Tanıdıklarımızdan borç para alarak 8 özel hastaneye gittik ancak oradaki profesörler de bizi üniversite hastanesine yönlendirdi. Çocuğumun kol kemiğinde bir çukurluk var. Bir şekilde buradaki kemik yok olmuş. Buna hangi hastalığın neden olduğu henüz bilinemiyor. Önce kemik tümörü olabilir diyerek testler yaptılar. Şimdi Tüberkülozdan şüpheleniyorlar. Bu hastalık her ne ise kemikten dokuya yayılmış. Eğer tüberküloz mikrobu varsa akciğere sıçraması ihtimali var. Kemikteki doku kaybı 10-11 yaşında fark edilebilirmiş. Biz dikkatli olduğumuz için erkenden öğrendik. Ancak henüz bir tanı koyulamadığı için tedaviye de başlanamıyor. Deneme yanılma yöntemiyle testler yapıyorlar. Daha önce yaptırdığımız tetkikleri en baştan yapıyorlar. Yetkililerden, profesörlerin tıp fakültelerine geri dönmelerini sağlamalarını istiyoruz” dedi.
BEBEĞİM GÖZÜMÜN ÖNÜNDE ERİYOR
Anne Şule Tepehan da, tedaviye başlanması için heyet kararı gerektiğini ancak profesör bulunmadığı için hastanede heyetin toplanamadığını belirterek, "Evdeki 3 çocuğunu bırakarak hastane hastane dolaşıyorum. Hastalığı teşhis edilememiş bir sürü çocuk var. Annelerinin elinde günden güne eriyorlar. Benim oğlum 4 aydan beri hiç kilo almıyormuş. Diş çıkartıyordu, diş çıkartmıyor artık. Yemek yemek istemiyor. Sadece uyuduğu zaman mama yiyor. Artık katı gıda yiyemiyor. Uyurken mama yediği için çiğnemeyi unuttu. Yemek yediği zaman hemen tıkanıyor. Çocuğumun daha iyi şartlarda tedavi edilmesini istiyorum” diye konuştu.
İnanç bebeğin hastalığı teşhis edilemiyor
10 aylık olan İnanç Tepehan, sol kolunu kullanamadığını fark eden ailesi tarafından 1 ay içerisinde 8 hastaneye götürüldü, ancak yapılan onlarca teste rağmen hastalığına teşhis konulamadı.