İnanç turizmi günleri başlıyor

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) ve Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 8 yıldır gerçekleştirilen İnanç Turizmi günleri, bu yıl İstanbul'd

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) ve Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 8 yıldır gerçekleştirilen İnanç Turizmi günleri, bu yıl İstanbul'da yapılacak.

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti etkinlikleri çerçevesinde 23-24 Kasım 2010 tarihlerinde Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda "2010 İstanbul İnanç Turizmi Zirvesi" adıyla gerçekleştirilecek. 2010 İstanbul İnanç Turizmi Zirvesi'nde bu yıl; tarih, arkeoloji ve sanat tarihi, Dinlerarası ilişkiler, birlikte yaşama ve kültürler, teoloji, inanç turizmi konularında oturumlar gerçekleştirilecek. Konferansa alanında uzman yerli ve yabancı çok sayıda akademisyen, teolog, din adamı, turizmci, gazeteci ve yazar konuşmacı olarak katılacak.

TÜRSAB tarafından yapılan yazılı açıklamada, İstanbul'un Avrupa Kültür Başkenti seçilmesi vesilesi ile etkinliğin uluslararası bir boyuta taşınacağı belirtildi. Amaçlarının İstanbul'un gelecekte de bir inanç turizmi merkezi olmasını sürdürmek olduğunu belirten TÜRSAB yetkilileri, "İstanbul'un inanç turizmi alanında vazgeçilmez bir marka şehir olduğunu tüm din temsilcileriyle birlikte teyid eden bir çalışma olacak. Türkiye'nin, özelde ise İstanbul'un dinler, kültürler ve düşünceler kavşağında tarihte ve bugün üstlendiği rolün önemine, kesişme noktası olma özelliğine değinilecek." denildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile