Eşi Hülya İnce ile birlikte CHP Mersin İl Binası önünde kalabalık bir partili grup tarafından karşılanan Nedim İnce, burada neden siyasete atıldığını ve neden CHP‘yi tercih ettiğini anlattı ve CHP‘nin iktidarı için var gücüyle çalışacağını dile getirdi. Bugünün kendisi için çok anlamlı bir gün olduğuna dikkat çeken İnce, “Hekim, yazar, televizyon ve radyo program yapımcı ve sunucusu olmanın yanında çeşitli sivil toplum kuruluşlarında üstlenmiş olduğum görevle birlikte hizmet ettiğim Mersin‘e, sizlerin yüreklendirmesi ve desteğiyle politika alanında da hizmet etme irademi bugün açık ve net bir şekilde ortaya koyuyorum” dedi.
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının kurmuş olduğu bir siyasi partiden aday adayı olmayı tercih ettiğini kaydeden İnce, bundan sonraki süreçte de Cumhuriyet‘i kuran, insan odaklı, emekten ve özgürlükten yana siyaset üreten CHP‘de politika yapacağını vurguladı. Nedim İnce, “Bugün heyecanlıyım çünkü; nasıl ürettiğimiz, nasıl paylaşacağımızı, nasıl yaşayacağımızı, nasıl bir dünya kuracağımızı belirleyen, politika alanında sizlere, kentimize, ülkemize ve dünyamıza hizmet vereceğim. İnanıyorum ki, seçimlerde de 12‘den vurup, 12 Haziran‘da halkın ve CHP‘nin iktidarını sevinç, coşku ve heyecanla kutlayacağız” diye konuştu.
İşçinin, köylünün, memurun, esnafın, emeklinin, emekçinin, yoksulun kısacası halkın sesi olacağının altını çizen İnce, işsizlik, yoksulluk ve yolsuzluğu ortadan kaldırabilmek, temiz bir toplum oluşturmak, savaşların önüne geçip barışı daim kılmak, birlikte üretileni halkça bölüşmek, haksızlıklara, hukuksuzluklara karşı ‘Dur‘ diyebilmek için çaba sarf edeceğini belirtti. İnce, öfkenin yerine sevgiyi koyabilmenin yanında insanın insana olan kulluğuna son verip, Mersin‘i Mersinlilerin yaşamaktan gurur duyacağı bir kent haline getirmek için mücadele edeceğini ifade ederek, konuşmasını da şöyle sürdürdü; “CHP iktidarını sevgiyle, bilgiyle, güvenle hep birlikte kuracağız.”
İnce Chp‘den ‘Aday Adayı‘ Oldu
Mersin Toros Devlet Hastanesi bünyesinde üroloji uzmanı olarak çalışırken, görevinden istifa ederek siyasette aktif olma kararı alan Nedim İnce, CHP‘den milletvekilliğine aday adaylığını açıkladı. İnce, 12 Haziran‘da ‘halkın iktidarı‘nı kurmak için yola çıktıklarını anlattı.



















