Inci Kefali Askiyla Yazdigi Kitaplari Vanli Çocuklarla Bulusturdu

Inci Kefali Askiyla Yazdigi Kitaplari Vanli Çocuklarla Bulusturdu

VAN – NTV Ana Haber sunucusu Seda Ögretir, Van Gölü’nde yasayan ve yumurtalarini birakmak için tatli sulara göç eden inci kefali baliginin azmi ve mücadelesine hayran kaldigi için 2019 yilinda kaleme aldigi ‘Uçan Balik Kefi’ ve ‘Kefi’nin Maceralari’ adli kitaplarini Vanli çocuklarla bulusturdu.

ATV Ana Haber sunucusu olan esi Cem Ögretir ve kizi Ada ile birlikte Van’a gelen basarili haber sunucusu Seda Ögretir, Edremit Belediye Baskani Ismail Say ile birlikte Edremit ilçesinde Köprüler Ilkögretim Okulunda çocuklara yazdigi kitaplari dagitti.

Mutlulugu gözlerinden okunan Ögretir, minik ögrencilerden hikayenin kahramani ‘Kefi’ gibi azimli ve mücadeleci olmalarini istedi. ziyaretiyle ilgili gazetecilere açiklamalarda bulunan Seda Ögretir, sürekli haberini yayinladigi inci kefalinin azmi ve mücadelesine hayran kaldigini ifade ederek, “Inci kefalini tanidiktan sonra hikayesini yazdim. Edremit Belediye Baskani Ismail Say, kitaba çok ilgi gösterdi. Su anda da Edremit ilçesinde Köprüler Ilkögretim Okulundayiz. Yazdigim inci kefalinin hikayesi, mümkün oldugu kadar çok çocukla bulussun istiyorum” dedi.



"Yazmaya devam edecegim"

Edremit ilçesinde 20 bin adet kitap dagittiklarini belirten Ögretir, “Devami da gelecek. Insallah inci kefalinden ilham alip yazmaya devam edecegim. Çocuklar benimle ilgili, okuduklari kitapla ilgili düsüncelerini paylasmaya devam edecek. Inci kefali bana nasil ilham veriyorsa çocuklar da bana ayni onlar gibi ilham veriyor. Ben bu duygularla bizleri yalniz birakmayan Edremit Belediye Baskani Ismail Say ve tüm belediye çalisanlarina tesekkür ediyorum” ifadelerini kullandi.

Edremit Belediye Baskani Ismail Say ise inci kefali göçünün anlatildigi kitabi görünce Seda Ögretir ile diyaloga geçtiklerini vurgulayarak, “Edremit ve bölgedeki tüm çocuklar okusun diye çogalttik. Hakikaten azmi ve mücadeleyi konu edinen inci kefalinin göçünü anlatirken, bir taraftan da dogayi, çevreyi, Van’i, Van Gölü’nü anlatan bu güzel kitabi tüm çocuklarimiza dagitmak istedik. Insallah çocuklarimiz bu kitabi okuyarak hem Van Gölü’nü hem inci kefalini ve ‘Kefi’nin hayat mücadelesini tanimis olacak. Azmi ve mücadeleyi de bu vesileyle ögrenmis olacak. Ben emegi geçen kitabin yazari Seda Ögretir basta olmak üzere projeyi gerçeklestiren herkese tesekkür ediyorum” diye konustu.

Çocuklar ise kendilerini ziyaret eden ve inci kefali ile ilgili yazdigi kitaplari dagitan Seda Ögretir ve Belediye Baskani Ismail Say’a tesekkür etti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile