Incirliova Kapali Pazar Yeri'nde Sorun Çözüldü

Incirliova Kapali Pazar Yeri'nde Sorun Çözüldü

Aydin’in Incirliova ilçesinde hafta sonlari Kapali Pazar Yeri’nde gerçeklesen cemiyetlerden dolayi, çesitli sikayetlerde bulunan vatandaslarin sorunu Incirliova Belediye Baskani Aytekin Kaya’nin girisimleri ile çözüme kavustu.



Incirliova’da birçok cemiyet ilçenin en büyük mahallerinden biri olan Cumhuriyet Mahallesi’nde yer alan Kapali Pazar Yeri içerisinde gerçeklestiriliyor, bu cemiyetlerde çalinan yüksek sesli müzikler ve dagitilan ikramlarin pisirilmesi esnasinda ortaya çikan koku ile duman, çevre sakinlerinin rahatsizlik duymasina neden oluyordu. Konu ile ilgili sikayetlerin artmasi üzerine Baskan Kaya hem cemiyet yapan vatandaslari magdur etmemek hem de çevre sakinlerinin huzurunu korumak adina yeni bir karar aldi. Isletme hakki önceki dönemde özel bir sirkete verilen Kapali Pazar yeri ile ilgili sikâyetlerin artmasi üzerine Baskan Kaya devreye girdi. Sirket yetkilileri ile bir araya gelen Baskan Kaya önceki dönemde imzalanan sözlesmenin karsilikli olarak anlasmak sureti ile fesih edilmesini sagladi. Sözlesmenin feshinin ardindan alinan yeni karar ile birlikte Kapali Pazar Yeri’nde yapilacak cemiyetlerde artik müzik çalinmasina ve ikram edilecek yemeklerin alan içerisinde pisirilmesine izin verilmeyecek.

Incirliova Belediye Baskani Aytekin Kaya, Kapali Pazar Yeri’nde bundan sonraki süreçte yapilacak olan cemiyetler iliskin açiklamasinda, “Vatandaslarimizin Kapali Pazar Yeri’nde yapilan cemiyetler ile ilgili gürültü basta olmak üzere bir takim sikâyetleri vardi. Cemiyetlerimizin pek çok vatandasimizin dinlenme zamani olan hafta sonu gerçeklesiyor olmasindan dolayi bu çevrede ikamet eden mahalle sakinleri özellikle gürültü sikâyetinde bulunuyorlardi. Cemiyetlerde çalinan müzikler kapali pazar alaninin akustigi ile birlesince ciddi bir gürültü olusturuyor ve çevredeki vatandaslarimizin rahatsiz olmasina neden oluyordu. Bu alanin isletmesi özel bir sirkette oldugu için öncelikle sözlesmenin feshi gerekiyordu. Sorunun çözümü için ilk olarak bu süreci çözdük. Devaminda ise vatandaslarimizin taleplerini degerlendirerek bundan sonraki süreçte bu alanda yapilacak cemiyetlerde müzik çalinmasina izin vermeme karari aldik. Ayni zamanda cemiyetlerde sunulan ikramlarin pazar alaninda pisirilmesinden kaynakli koku, hijyen ve çevre kirliligine bagli sikayetler vardi. Bu konuda da artik ikramlarin bu alanda pisirmesine izin vermeyecegiz. Ikramlar önceden hazirlanarak Kapali Pazar Yerimize getirilecek ve cemiyetlerde sadece dagitimi yapilacak. Aldigimiz bu yeni karar ile birlikte cemiyetlerimizin çevre sakinlerinin rahatsiz olmayacagi sekilde sessiz, çok daha ferah ve temiz bir ortamda huzur içerisinde devam etmesini saglayacagiz” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile