Indi-Bindi Çilesine Nester

Indi-Bindi Çilesine Nester

Samsun Büyüksehir Belediyesi ilçelerde yasayan yolcu ve minibüsçülerin yillardir çözüm bekledigi soruna “Ilçe Toplu Ulasim Transfer Merkezi Projesi” ile nester vurdu.

2022 yilinda hizmete girecek olan ve bekleme yapilmadan çalisacak olan merkez için hem minibüsçüler hem de vatandaslar Baskan Mustafa Demir’e tesekkür etti.

Samsun Büyüksehir Belediyesi, bir yandan “Akilli Sehir Trafik Güvenligi” projesi ile kent içi trafik sorununa nester vururken, bir yandan da ilçelerden gelen toplu tasima araçlarini tek bir merkezde topluyor. Projenin adi “Ilçe Toplu Ulasim Transfer Merkezi”. 2022 yilinda bitirilecek merkez ile birlikte artik vatandaslar tek bir araçla ilçeden sehir merkezine ulasabilecek. Ilçelerden gelen yolcularin ve minibüsçülerin yillarca yasadigi sorun bekleme yapmadan kullanilacak merkez ile birlikte artik tarihe karisacak. Insaati süren projenin bitirilecegi günü heyecanla beklediklerini söyleyen minibüs esnafi ve yolculardan da Büyüksehir Belediye Baskani Mustafa Demir’e tesekkür geldi.

Bafra Minibüsçüler Kooperatifi Baskani Ahmet Can, “Söz verip sözünü tutan bir belediye baskani gördüm. Baskanimiz seçim zamaninda geldi. Bize ‘Sizin yasadiginiz sorunu kökten çözecegim’ dedi.

Sözünü de tuttu. Bizim yasadigimiz problem sadece soför esnafini ilgilendirmiyordu. Bütün Samsun yolcularinin magduriyeti vardi. Baskanimiz bu magduriyete nester vurdu. Merkezin bitirilmesini büyük bir heyecan ile bekliyoruz. Belediye Baskanimiz söz verdi sözünü tutuyor. Transfer Merkezi ile insallah yolcularimizin iki üç araç degistirme olayi bitiyor. Ulasimda kalite de, kazancimiz da artacak. Hem biz hem de vatandas çok memnun. Allah Baskanimizdan razi olsun" dedi.



10 yillik magduriyet bitiyor

Minibüs Soförü Osman Öz, 10 yildir hem kendilerinin hem de yolcularin magdur oldugunu söyleyerek, "Yeni proje ile yolcu tasimaciligimiz artik rahata erecek. Indir bindir yapma olayi son bulacak. Yasli vatandaslarimiz oluyor. Onlari indiriyoruz. Sikinti yasiyorlardi. Baskanimizin sayesinde bu problem son bulacak insallah" ifadelerini kullandi.

Indi-bindi yapmaktan yorulduk

“Indi-bindi yapmaktan artik çok yorulduk” diyen Gülnur Özcan isimli yolcu, "Eskiden ne güzel tek araçla sehir merkezine kadar gidiyorduk. Ama simdi hem maddi olarak büyük kaybimiz var. Hem de in bin yapmaktan çektigimiz eziyet de cabasi. Sürekli sehir merkezine gidip gelenler açisindan düsününce hesap edin harcanan parayi. Zaten zor dönemlerden geçiyoruz. Büyüksehir Belediyesi’ne hayata geçirecegi proje için çok tesekkür ediyorum" seklinde konustu.



“3 minibüs degistiriyorum”

Bafra’ya gelebilmek için 3 minibüs degistirdigini söyleyen Turhan Topçu, "Ben Samsun’da yasiyorum. Annem babam Bafra’da. Sürekli Bafra’ya gidis gelis yapiyorum. Bazen tramvayla geliyoruz. Ama üç minibüs kesin degistiriyorum. Belediyeevleri, Atakum, Bafra. Bir de 5 kisiyiz. Gerçekten zorlaniyoruz. Büyük bir para. Meydandan bazen Belediyeevleri’ne arabaya binmeden bile gidiyorduk. Ama simdi birinden inip baska araca biniyoruz. Bir an önce bitirilmesi temennimiz. Projeyi yaparak Samsunlu yolculari çileden kurtardigi için Baskanimiza tesekkür ediyorum" açiklamasinda bulundu.

Samsun’a gidis-gelis 50 liraya mal oluyor

1979 yilindan bu zamana Samsun-Bafra arasinda soförlük yapan Mehmet Yildiz, “Böyle bir hizmeti baskanimizdan bekliyorduk. Baskanimiz da yerine getiriyor” diyerek sunlari söyledi:

"Samsun’a gidis geliste her zaman sikiliyorduk. Sadece Bafra için degil bütün ilçelere bu hizmeti vermesi gelecekte anilacak, tarihe geçecek bir hizmet. Yolcuyu indiriyoruz. Yolcu gidecegi yeri bilmiyor. Hangi aracin nereden kalktigini bilmiyor. Maliyetler zaten yüksek. Bir yolcunun Samsun’a gidis-gelisi bazilari için 50 liraya mal oluyor. Yolcu açisindan da bizim için de güzel bir uygulama olacak."

Baskan Demir: “Herkesi dinleyerek karar verdik”

Ilçe minibüsleri için aktarma merkezinin hizmete girmesiyle birlikte sehir merkezine ulasimdaki sorunlarin ortadan kalkacagini ifade eden Samsun Büyüksehir Belediye Baskani Mustafa Demir ise sunlari söyledi:

"Derdimiz ve heyecanimiz Samsun için. Minibüsçülerin ve vatandaslarimizin yasadiklarini en iyi hisseden insanlardan biriyim. Empati ile yola çiktim, herkesi dinliyorum. Bir seye karar verirken masa basinda karar vermiyoruz, halkin arasina karisiyoruz. Ilçelerden gelen vatandaslarin sehir merkezine ulasmayla ilgili zorlugu vardi. Simdi biz ortadan kaldiriyoruz. Özel araci olana sorun yok. Bir minibüs 14 yolcu tasiyor sehre giremiyor. Bafra’dan gelen Samsun’da istedigi yere gitmek istese 3 vasita degistirecek. Bir de dönüsünü düsünün. Vatandasimiz, basimizin tacidir."
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile