Indra'nın 9 Aylık Net Karı 143 Milyon Euro

Türkiye'nin hava trafiğini kontrol eden hava sahası gözetim ağını yenileyip genişletecek olan İspanyol IT şirketi INDRA'nın 2010 performansı ilk 9 aylık beklentileri karşıladı.

Pazar koşulları tüm İspanya'da beklenenden daha zor olmasına rağmen INDRA 2010'un son bölümünde de daha önceden belirlenen hedeflere ulaşmayı planlıyor.
Gelirler yüzde12 artarken, alınan projeler yüzde 8 oranında artarak 2.11 milyar Euro oldu. Uluslararası pazarda yüzde8 oranındaki artış gerçekleşti. Birikmiş siparişler yüzde14 artarak 2.82 milyar Euro'ya ulaştı. Net kar ise yüzde 3 oranında arttı.
Eylül ayına kadar alınan siparişler yüzde 8 oranında artarak 2.11 milyar Euro oldu ve bu dönem için gelirlerde belirlenen rakamın yüzde12 üzerinde kaldı.
Uluslararası Pazar cirosu güçlü durarak yüzde18 oranında arttı, iç pazarda da yüzde 2 oranında büyüme gerçekleşti. 2010'un başından beri sürekli artan projelerle birlikte, alınan siparişler yüzde 7'ye ulaştı, bu da 2010 için belirlenen yüzde 5'lik rakamın 2 puan üzerinde oluyor.
İlk 9 aylık ciro bir önceki yılın aynı dönemine göre büyük ölçüde aynı kaldı ve toplamda 1.88 milyar Euro oldu. Gelirler, uluslararası pazarda özellikle Latin Amerika bölgesinde sağlıklı bir şekilde büyüyerek yüzde 8 oldu. Dikey pazarlarda ise; Ulaşım ve Trafik, Telekominükasyon, Medya ve Finansal Hizmetlerde iyi bir performans ile gelirler yüzde 10 oranında arttı.
30 Eylül'e kadar alınan siparişler geçen senenin aynı dönemi ile kıyaslandığında yüzde 14 oranında artarak 2.82 milyar Euro oldu, bu rakam da geçmiş 12 ayın 1.1 katı kadar bir büyümeye işaret ediyor.
Geçen çeyrekten alınan siparişlerin oranına bakıldığında 2010 hedefleri için gelir kapsamı yüzde 97'nin üzerinde görünüyor. Bu da 2010 hedeflerinin karşılanacağı konusunda tam güven veriyor.
9 aylık net kar geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 5 azalarak 143 milyon Euro oldu. Olağandışı harcamalar çıkarıldığında net kar yüzde 3 artıyor. Kalıcı EBIT payı yüzde11'e ulaştı.
2010 yılındaki pazar koşullarında, özellikle İspanyol pazarında, zayıflama yaşandı. Ancak INDRA, 2010 başında açıklanan hedeflerine ulaşmak konusunda güven verdi.
Alınan siparişler sürekli arttı; yılsonuna kadar yüzde 7 oranında bir artış bekleniyor. Sene başında açıklanan hedef ise yüzde 5 idi. Ciro sene başında açıklanan rakamlar ile uyumlu olarak yüzde 2 oranında artma yolunda. Uluslararası pazarda ortalama yüzde 10'luk bir büyüme bekleniyor. Kalıcı EBIT payının geçen sene sonundaki rakam ile hemen hemen aynı kalarak yüzde11.2 oranında olması bekleniyor.
Daha önceki yıllarda da olduğu üzere, yaklaşan 2010 kapanışı ile birlikte INDRA bir durum değerlendirmesi ile birlikte faaliyet gösterdiği tüm pazarlardaki beklentilerini içeren bir 2011 hedefleri açıklayacak. Bu doğrultuda, 30 Eylül 2010'daki proje rezervlerine göre 2011 yılı içerisinde uygulanacak projelerden 1 milyar Euro'nun üzerinde bir gelir bekleniyor. Bu rakam geçen sene uygulanmayı bekleyen projelere göre yüzde 3 daha yüksek ve son 12 ayın gelirinin yüzde 40 üzerinde.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile