Inegöl Belediyesi Hayvan Pazari Kotra Ihalesi Yapildi

Inegöl Belediyesi Hayvan Pazari Kotra Ihalesi Yapildi

Kurban Bayrami’na 1 buçuk ay gibi kisa bir süre kalirken, bölgenin en hareketli hayvan pazarlarindan biri olan Inegöl Belediyesi Hayvan Pazarinin Kurban Bayrami için yer kiralama islemi yapildi.

Bölgenin en hareketli ve ragbet gören hayvan pazarlarindan biri olan Inegöl Belediyesi Hayvan Pazarinin Kurban Bayrami öncesi kotra kiralama ihalesi Pazartesi günü gerçeklestirildi.

Inegöl Hayvan Pazarinda kurbanlik hayvan satis yeri kiralama islemi, saat 10.00’da Besinci Mevsim Kültür Sanat Merkezi salonunda yapildi. Hayvan üreticilerinin kotra kiralamak üzere hazir bulundugu salonda, 60 metrekarelik 115 adet büyükbas hayvan kotrasi, 18 adet 25 metrekare küçükbas hayvan kotrasi, 18 adet 12,5 metrekare küçükbas hayvan kotrasi ile 8 adet kurban kesim yeri ihaleye çikarildi. Açik arttirma usulü ile yapilan kiralamalar sonucunda 46 adet büyükbas ve 26 adet küçükbas hayvan kotrasinin satisi gerçeklestirildi.

Hayvan pazari Kurban Bayrami’na hazir

Belediye Baskan Yardimcisi Hasan Aydin’in Baskanliginda gerçeklestiren kotra kiralamalarinda, Baskan Yardimcisi Emin Dündar, Inegöl Belediyesi Meclis Üyesi ve Tarim Komisyonu Baskani Selahattin Külcü ile Veteriner Isleri Müdürlügü personeli de hazir bulundu. Kotra ihalesi öncesi katilimcilara yönelik bir konusma yapan Belediye Baskan Yardimcisi Hasan Aydin, “Kurban Bayrami’na 2 aydan az bir süre kaldi. Hem hayvan üreticilerinin hem de kurbanlik almak isteyen vatandaslarin bölgemizde en çok tercih ettigi hayvan pazarlarindan biri Inegöl Belediyesi Hayvan Pazaridir. Bu sorumlulugun suurunda olarak 2021 yilinda sehrimizde tüm imkanlariyla hem alicilari hem saticilari memnun eden modern bir hayvan pazari kazandirdik. Inegöl Belediyesi Modern Hayvan Pazarimiz; idari binalarimizla, hayvan saticilarinin konaklamasi için prefabrik yatakhanelerimizle, tuvalet ve dus alanlariyla, mescit, yeme içme alanlari ve sosyal alanlarla, karantina binasiyla, yem deposu ve veteriner noktasiyla hizmet veriyor. Hayvan pazarimizda Kurban Bayrami hazirliklarimiz da basladi.

3 yildir kullandigimiz hayvan pazarimizda bu yil da yine Kurban Bayrami öncesi hazirliklarimizi tamamlayip kotra ihalesi asamasina geldik. Üreticilerimizin ve kurbanlik alacak vatandaslarimizin konforu için tüm detaylari düsünerek olusturdugumuz hayvan pazarimiz bayram sürecine hazir” dedi.

Kotra fiyatlari

Aydin, kotra fiyatlarinin açik artirma ile belirlenecegini de kaydederek söyle devam etti: “2024 yili açilis fiyatlari ise söyle; 60 metrekare büyükbas hayvan kotralari 30 bin lira, 25 metrekare küçükbas kotralari 10 bin lira, 12,5 metrekare küçükbas kotralari 5 bin lira ve büyükbas hayvan kesim alanlari 6 bin lira olarak belirlendi. Satis islemlerinden sonra kalan kotralardan yer almak isteyenler için; büyükbas 60 metrekare kotralar 35 bin lira, küçükbas 25 metrekare kotralar 12 bin lira, küçükbas 12,5 metrekare kotralar 6 bin lira, kesim yerleri ise 7 bin liradan satilacaktir. Bu yil da yine kotra sahibi kiralamis oldugu kotrayi bir sonraki yil için 28 Haziran 2024 tarihine kadar parasini pesin ödeyerek tekrar kiralayabilir. Hayvan pazarina girisler ise 27 Mayis 2024 tarihinde baslayacak, 19 Haziran 2024 tarihinde ise pazar bosaltilarak idaremize teslim edilecektir”

Açiklamanin ardindan kotra kiralama islemine geçildi. Küçükbas kurbanlik hayvanlarin bulunacagi kotralarin satisiyla baslayan kiralamalar, daha sonra büyükbas hayvanlar için ayrilan bölüme geçildi. 36 adet küçükbas hayvan kotrasinin 26 tanesi satildi. 115 adet büyükbas kotranin ise 46 tanesinin satisi yapildi. Toplamda 72 kotranin kiralamasi yapildi. 8 adet kurban kesim yerinin ise tamami kiralandi. Yapilan kotra kiralamalarindan Inegöl Belediyesi 1 milyon 684 bin TL gelir elde etti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile