İnegöl Belediyesi’nden Eskişehir’e Teknik Gezi

İnegöl Belediyesi’nden Eskişehir’e Teknik Gezi

Uyguladığı projelerde teknolojiyi yakından takip eden İnegöl Belediyesi, bir yandan personelin eğitimini sürdürürken, bir yandan da çeşitli il ve ilçelere teknik inceleme gezileri yapıyor.

Daha önce Park Bahçeler ekibini teknik inceleme gezisine gönderen İnegöl Belediyesi, şimdi de Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı personeli teknik incelemelerde bulunmaları için Eskişehir’e gönderdi. İnegöl Belediyesi Fen İşleri Müdürü Sabri Şen ve teknik ekibin katıldığı gezi Anadolu Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ertuğrul Algan rehberliğinde düzenlendi.

Porsuk Nehri gezisiyle başlayan gezide, Eskişehir silueti incelenip, şehrin kimliğine katkıda bulunan köprüler, tarihi yapılar ve çevre düzenlemeleri ile ilgili bilgiler alındı.

Ardından Eskişehir Kent Park’a geçen grup, parkta kullanılan aydınlatma direklerini, çöp kutularını, kullanılan sert zemin malzemeleri ve ızgaraları, yapılan peyzaj ve mimari düzenlemeleri, tasarımları ve ayrıca Kent Park içerisinde bulunan ve belediye tarafından yaptırılmış yüzme havuzu projesini inceledi.

Milli Takımlar Genel Sorumlusu Haluk Okur’dan olimpik yüzme havuzu ve tesislerde olması gerekenlerle ilgili teknik bilgi alan ekip, incelemelerin ardından Eskişehir Odunpazarı semtine geçerek, burada Eskişehir’e ait kentsel kimlik ve öğe haline gelen geleneksel Odunpazarı evlerinin mimari, restorasyon ve tarihi süreçleri ile ilgili de bilgi sahibi oldu .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile