İnegöl Belediyesi'nden Hayvanlara Suluk ve Beslenme Odağı

İnegöl Belediyesi'nden Hayvanlara Suluk ve Beslenme Odağı

Geçtiğimiz yıl sokak hayvanlarının susuz kalmalarını önlemek adına hayvanların rahatlıkla ulaşabilecekleri bölgelere suluk yerleştirerek Türkiye genelinde örnek bir çalışmaya imza atan İnegöl Belediyesi, şimdi de sokak hayvanlarının açlıklarını gidermek için beslenme noktaları oluşturdu.

Süleymaniye Mahallesi’nde yerleştirilen beslenme noktası önünde bir açıklama yapan Belediye Başkan Yardımcısı Güngör Sabri Günaydın, başta insan olmak üzere, hayvanların da korunması ve ihtiyaçlarının karşılanması gerektiğinin bilincinde olduklarını belirterek, bu kapsamda daha önce Sahipsiz Hayvanlar Bakım ve Tedavi Merkezi ile Kedi Evi projelerini hayata geçirdiklerini söyledi.

Ayrıca geçen sene, ‘Sokak Hayvanları Bizim Vicdanımızdır, Onları Yaşatalım’ adı altında geliştirilen proje kapsamında, şehrin 24 noktasına hayvan suluğu yerleştirdiklerini hatırlatan Günaydın, “Bu projemizle şehirde beraber yaşadığımız hayvanların özellikle yaz aylarında susuz kalmamalarını sağlamış olacağız. Bunu yaparken; can taşıyan sokak hayvanlarına karşı insani sorumluluğumuzu ortaya koymuş olacağız” dedi.

“İSRAFIN ÖNÜNE GEÇECEĞİZ”
Bayat ekmek kutularına toplanan ekmeklerin hayvanlar için besin kaynağı olacağını dile getiren Günaydın, “Bilindiği üzere geçtiğimiz günlerde şehrimizin 20 farklı noktasına konuşlandırdığımız Bayat Ekmek Toplama Kutuları projemizle yeni bir sosyal sorumluluk projesine imza attık. Bu iki projemiz bir birini destekler niteliktedir. Bayat ekmekleri; hayvan suluklarının yanındaki beslenme odaklarına koyacağız. Bu şekilde bayat ekmek kutularında toplanan ekmekler birçok hayvanın besin kaynağı olacak. Bu şekilde israfın da önüne geçmiş olacağız” diye konuştu.

Sabri Günaydın ayrıca, ilçe halkından hayvan suluklarına çöp atmamalarını rica etti .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile