Inegöl Belediyesi Özel Sektörün Yaninda

Inegöl Belediyesi Özel Sektörün Yaninda

Toplumun her kesimine fayda saglayacak adimlar atan Inegöl Belediyesi, özel sektöre yönelik çalismalariyla istihdam ve üretime katki sagliyor.

Kariyer ve Istihdam Merkezi bugüne kadar 201 firmayla is birligi yaparken, 74 toplu personel alim organizasyonu gerçeklestirdi. Kuruldugu günden bu yana emek arz edenler ile emek talep edenleri bulusturma gayretiyle hizmet veren merkez, “Is Sizi Bekliyor” sloganiyla is arayanlari ve is verenleri ayni çati altinda bir araya getiriyor. Is arayanlar isveren havuzundan, personel arayan firmalar da çalisan havuzundan aradiklari nitelikteki isi ve çalisani kisa sürede buluyor. Ayni zamanda tek tek firma ziyaretleri yapip merkezi tanitan Inegöl Belediyesi personelleri, toplu personel alim organizasyonlari da düzenliyor. Bu organizasyonlarda belirli sayida personel alacak firmalar için organizasyon ve yer destegi saglaniyor. Yapilacak alimlar da Kariyer ve Istihdam Merkezi havuzunda bulunan kisilere bildirilerek basvuru yapmalari saglaniyor. Toplu alim personel alim organizasyonlarinda firmalar basvuranlar arasindan aradiklari kriterlerdeki kisilere form doldurarak ise aliyor.

2 bin 190 kisi ise yerlestirildi

Kariyer ve Istihdam Merkezinin çalismalarina iliskin açiklama yapan Inegöl Belediye Baskani Alper Taban, güçlü sanayisiyle Inegöl’ün istihdam konusunda sorun yasamayan bir sehir oldugunu vurguladi. Ancak amaçlarinin dogru ise dogru kisiyi yönlendirmek olduguna vurgu yapan Taban, “Is arayan vatandaslarimiz var, personel arayan firmalarimiz da var. Biz arada dogru ise en dogru kisiyi yönlendirerek o bulusmayi sagliyoruz. Amacimiz vatandasimizin istihdaminda bir gün bile bosluk olmasin, üretim zincirinde de personel açigi yasanmasin. Bu düsturla merkezimiz bugüne kadar binlerce kisiye ve firmaya hizmet verdi. Toplamda 4 bin 332 basvuru alindi, bunlarin 2 bin 190’i ise yerlestirildi. Istihdam saglama amaçli görüsülen firma sayisi ise 201. Bu firmalarimizi bizzat ziyaret ederek bilgilendirmeler yapiyoruz. Belirli sayilarda toplu alim yapilacaginda arkadaslarimiz organizasyonlarini yapiyor. Bu tür organizasyonlar anlaminda da 74 program yapildi Kariyer ve Istihdam Merkezi ile firmalarimiz ortakliginda. Neticede hem vatandasimiza hem de özel sektörün personel ihtiyacini karsilamasina katki saglamis oluyoruz” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile