Inegöl'de Borç Yapilandirma Süresi Uzatildi

Inegöl'de Borç Yapilandirma Süresi Uzatildi

Inegöl’de bazi alacaklarin yeniden yapilandirilmasi ile bazi kanunlarda degisiklik yapilmasina dair 7440 sayili yasa çerçevesinde getirilen kamu alacaklarinin yapilandirilmasi uygulamasinda süre 1 ay uzatildi.

7440 sayili yasada getirilen kamu alacaklarinin yapilandirilmasi uygulamasinda süre uzatildi. Resmi Gazetede yayimlanan süre uzatimina dair Cumhurbaskani kararina göre; yasa çerçevesinde öngörülen basvuru, bildirim ve beyan süreleri 30 Haziran’a kadar, ilk taksit ödeme süreleri ise 31 Temmuz’a kadar uzatildi.

Inegöl Belediyesi’nden konuya iliskin yapilan açiklamada, “7440 Sayili Bazi Alacaklarin Yeniden Yapilandirilmasi Kanununun son basvuru tarihi daha önce 31 Mayis olarak açiklanan yapilandirma isleminde Cumhurbaskani kararina göre; kanunda basvuru, bildirim ve beyan süreleri 30 Haziran 2023 tarihine kadar, bu basvuru, bildirim ve beyana iliskin ilk taksit ödeme süreleri ise 31 Temmuz 2023 tarihine uzatilmistir” ifadelerine yer verildi.

Inegöl Belediyesi, 7440 Sayili Bazi Alacaklarin Yeniden Yapilandirilmasi Kanunu çerçevesinde vatandaslarin magduriyet yasamamasi adina islemleri son güne birakmayin çagrisinda bulundu. Inegöl Belediyesi’ne olan; emlak vergisi, çevre temizlik vergisi, ilan reklam vergisi, eglence vergisi, kira borçlari ve idari para cezalarini kapsayan yapilandirmadan faydalanmak isteyen vatandaslar tahsilat servislerine basvuru yapabilecek. Yapilandirmadan Inegöl Ilçesi sinirlari içerisinde emlak vergisi (mesken, is yeri, arsa, arazi), çevre temizlik vergisi, ilan-reklam vergisi ve eglence vergisi borcu, kira borçlari ve idari para cezasi borcu olan tüm gerçek ve tüzel kisiler faydalanabilecek.

Öte yandan, belediyeye ait ödemelerle ilgili e-belediye ve e-devlet üzerinden de online olarak borç ödeme islemi yapilabilecegi hatirlatildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile