Inegöl'de Çetenin Faaliyetlerini Baslatanin 'Hanimaga' Lakapli Is Kadini Oldugu Ortaya Çikti

Inegöl'de Çetenin Faaliyetlerini Baslatanin 'Hanimaga' Lakapli Is Kadini Oldugu Ortaya Çikti

Bursa Il Emniyet Müdürlügü KOM Sube Müdürlügü ile Bursa Cumhuriyet Bassavciligi’nca yapilan çalismalar sonucu Bursa merkezli 7 ilde düzenlenen es zamanli “Mahzen-32” operasyonunda elebasinin da içerisinde bulundugu organize suç örgütü üyesi 27 kisi, kiskivrak yakalandi. Emniyetteki islemleri tamamlanan çete üyeleri genis güvenlik önlemleri alinarak adliyeye sevk edildi. Ayrica, Inegöl’de yine bir isletmesi bulunan 41 yasindaki “Hanimaga” lakapli kadinin ise ilçede çetenin faaliyetlerini baslatan kisi oldugu ögrenildi.

Bursa merkezli Istanbul, Ankara, Trabzon, Sakarya, Yalova ve Diyarbakir’da düzenlenen “Mahzen-32” operasyonlari ile elebasiligini cezaevinde olan Ümit Saral’in kardesi Hakki Saral’in yaptigi suç örgütü çökertildi. Organize suç örgütü üyesi süphelilerin, Bursa merkez ve Inegöl’de vadeli araç alim satim faaliyetlerinde bulunarak vatandaslardan silah zoruyla yüksek miktarlarda para tahsilati yaptiklari tespit edildi. Bunun yani sira Bursa’ya il disindan getirdikleri yaslari 17 ile 25 arasinda tetikçiler vasitasiyla para vermeyi kabul etmeyen kisilere ve bu kisilerin is yerlerine yönelik silahli saldiri düzenledikleri ögrenildi.

Siki takibin ardindan çete çökertildi

Bursa’ya farkli illerden gelerek vadeli araç alimi yapanlarin adreslerini tespit ettikleri ve bu kisileri hürriyetlerinden yoksun birakarak darp ettikleri, araç alim satimi nedeniyle kisiler arasinda meydana gelen alacak-verecek konularina müdahil olduklari ve sözde mahkemeler kurarak haksiz menfaat sagladiklari, silahla ölüm tehdidinde bulunduklari kisilerin is yerlerine ve araçlarina zorla el koyduklari ve bu mallari örgüt üyelerinin üzerine geçirdikleri, silah ve tehdit zoru ile el konulan araçlari hediye adi altinda örgütün elebasina verdikleri ve suç faaliyetleri esnasinda, güvenlik güçlerine yönelik silahli saldirida bulunduklari tespit edildi. Operasyon için dügmeye basan polis, çeteyi çökertti. Operasyonlarda çetenin elebasini Hakki Saral’in da arasinda bulundugu organize suç örgütü üyesi 27 süpheli yapilan operasyon ile kiskivrak yakalandi. Operasyonlar sonucu 10 is yeri ile 34 evde yapilan aramalarda 16 adet tabanca, 56 milyon 434 bin TL degerinde 53 adet çek ve senet, bin 272 adet farkli çaplarda fisek, 430 bin 400 TL nakit para, 123 bin 800 dolar, 20 bin 800 euro ve 2 tane lüks araç ele geçirildi.

Inegöl’de çetenin faaliyetlerini baslatan kisinin ise 41 yasindaki is kadini D.T. oldugu ögrenildi.

Kendilerini takip eden polislere ates açmislar

Kendilerini takip eden polisleri husumetlileri zanneden çete üyelerinin polisle çatistigi ve bu olaydan kimsenin yara almadigi ögrenildi.

Çetenin elebasinin da aralarinda bulundugu 27 kisi adliyeye sevk edildi

Emniyete getirilen 27 çete üyesi islemlerinin ardindan genis güvenlik önlemleri alinarak adliyeye sevk edildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile