Inegöl Belediyesi, 17-18 Haziran tarihlerinde yapilacak YKS sinavlari öncesi ögrencilerin olumsuz etkilenmemesi adina bir dizi tedbir karari alindigini duyurdu. 3 oturumda yapilacak sinavlar hakkinda alinan karar söyle duyuruldu;
"17-18 Haziran’daki ögrencilerimizin gelecegi adina önem tasiyan sinavda, her bireyin toplumsal sorumluluklari oldugunu hatirlatmak isteriz. 3 oturum seklinde yapilacak olan ve ilki 17 Haziran Cumartesi 10.15’te baslayacak sinavlar, 18 Haziran Pazar günü 10.15 ve 15.45 olmak üzere gerçeklestirilecek. Bu süreçte ögrencilerimizin etkilenmemesi adina yerel idare olarak bir dizi tedbir kararini uygulamaya geçirdik. Sinava girecek ögrencilerimizin dikkatlerini dagitabilecek çevre ile alakali etkenlere iliskin alinan tedbirler çerçevesinde, öncelikle Cuma aksami geç saatlerde ögrencileri uykusuz birakacak sekilde davranis ve hareketlere müsaade edilmeyecek. Bununla birlikte, sinav esnasinda her türlü insaat ve tadilat faaliyetlerine ara verilmesi, dügün öncesi ve dügün sonrasi açik alanda gürültüye sebep olacak cemiyet, eglence faaliyetlerinin kisitlanmasi, kullanimi normalde zaten yasak olan havai fisek, torpil gibi piroteknik malzemelerin dügün gibi etkinliklerde kesinlikle kullanilmayacaktir. Dügün konvoylarinda araçlardan korna, müzik gibi gürültü kirliligi yapilmamasi, 16 Haziran Cuma gününden itibaren 18 Haziran 2023 aksamina kadar sokak etkinliklerinin kisitlanmasi, vatandaslarimizin trafikte seyirleri esnasinda mümkün mertebe araç kornalarinin çalinmamasi, yüksek sesli müzik dinlenmemesi, ev ve isyerlerimizde çevreye gürültü ve rahatsizligi verecek her türlü faaliyetten kaçinilmasi kararlari alinmistir. Sinava girecek ögrencilerimizin magdur olmamasi, sinav öncesi uyku düzenlerinin bozulmamasi, sinav esnasinda dikkatlerinin dagilmamasi için alinan bu kararlara uyulmasini rica eder, aksi halde cezai yaptirim uygulamak zorunda kalacagimizi duyururuz. Kural ihlali yapanlarla ilgili de vatandaslarimiz 153 Çözüm Merkezimize ulasmasi durumunda ilgili kolluk kuvvetlerince müdahale edilecektir."
Inegöl'de Dügünlere YKS Engeli
Inegöl Belediyesi, hafta sonu yapilacak olan Yüksekögretim Kurumlarina Giris (YKS) sinavlari öncesi bir dizi tedbir karari aldi. Buna göre; Cuma aksamindan baslamak üzere hafta sonu insaatlardan dügünlere, etkinliklerden kutlamalara kadar kisitlamalar getirildi.



















