İnegöl'deki Olaylar Güvenlik Kameralarına Yansıdı

İnegöl'deki Olaylar Güvenlik Kameralarına Yansıdı

Bursa'nın İnegöl ilçesinde 2 gün önce yaşanan olaylar işyerlerinin kameralarına yansıdı.

2 gün önce İnegöl'ü ayağa kaldıran olayların yaşandığı bölgede bazı işyerlerinde bulunan güvenlik kameraları dehşetli geceyi kayda geçti. Olay sonrasında emniyet güçleri zanlıları yakalamak için civardaki dükkanların güvenlik kamerası görüntülerini bir bir topladı. İşyerlerinin kamera kayıtlarını toplayan emniyet ekipleri, olay gecesi araç yakarak ve işyerlerine zarar vererek olayların büyümesine sebep olan şahısları tespit ederek gözaltına aldı. Görüntülerde belediye binası önünde yakılan zabıta aracı
belediye ekipleri tarafından binadan hortum çekilerek söndürülmeye çalışılırken, olayların baş aktörlerinin sarhoş gençlerden oluşması dikkat çekiyor. Taşkınlık çıkaran kalabalık ise polis ekiplerinin gelmesiyle sağa sola kaçışıyor.

"OLAYLAR PROVOKASYON"
Yaşanan olaylarla ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, "Olaylar tamamen provokasyon, İnegöl'de kesinlikle etnik ayrımcılık söz konusu değil. Yıllardır farklı kökten gelen insanlarımız hiçbir sıkıntı yaşamadan kardeşçe yaşıyorlar'' dedi.
İnegöl'ü 'küçük İstanbul' diye niteleyen Aktaş, İnegöl'ün Türkiye'nin bir mozaiği olduğunu söyledi. Başkan Aktaş, ''İnegöl'de Kafkaslar'dan, Rumeli'den, Balkanlar'dan, Anadolu'nun değişik yörelerinden buraya yerleşen insanlarımız vardır. Burada et ve tırnak gibi olduk, yıllardır huzur içerinde yaşıyoruz. Hiçbir sıkıntımız olmamasına rağmen küçük çaplı bir olay bir grup tarafından farklı bir noktaya taşınmış, özellikle alkollü gençlerin müdahaleleriyle konu farklı bir şekle çekilmek istenmiştir'' şeklinde
konuştu.
İnegöl'ün çok huzurlu bir şehir olduğuna dikkati çeken Aktaş, ilçenin eski sükunetine kavuştuğunu kaydetti. Bundan sonraki süreçte gerek Huzur ve Orhaniye mahalleleri ile mahallenin önde gelenlerini bir araya toplayıp, yaşanan problemin tamamen ortadan kaldırılacağını ifade eden aktaş, birlik ve beraberliğin aynı şekilde devam etmesini sağlamak için gerekli gayreti göstereceklerini söyledi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile