İnegöl'den İki Fay Hattı Geçiyor

İnegöl'den İki Fay Hattı Geçiyor

İnegöl Kaymakamı Ali Akça, Bursa’nın bazı ilçeleri ile birlikte deprem riski altında olan İnegöl’de afet öncesi alınacak tedbirleri değerlendirdi.

Van depreminde tecrübe kazanan Bursa Valisi Münir Karaloğlu, deprem riski yüksek olan İznik, Orhangazi, Mudanya, İnegöl, Karacabey, Mustafakemalpaşa ve Gemlik ilçelerinin kaymakam ve belediye başkanları ile afet ve acil durum planı toplantısı yapmıştı. Toplantıda muhtemel deprem halinde alınacak tedbirler, güvenli bölgeler masaya yatırılmıştı. Toplantının ardından Kaymakam Ali Akça, İnegöl’ün risk durumu, alınan ve alınacak tedbirler hakkında İnegöl kamuoyunu bilgilendirdi. Akça, “İnsanlığın bu gün geldiği teknoloji ve bilgi seviyesinde bile maalesef depremin ne zaman, nasıl olacağı veya şiddetiyle alakalı kesin bilgi almak önceden mümkün değil. Dolayısıyla deprem insanlar için en büyük doğal afet olma özelliğini hala sürdürüyor. Türkiye’de nüfusun ciddi bir bölümü deprem riski olan bölgelerde yaşıyor. Biz depremin etkilerini ciddi can veya mal kaybı ödeyerek maalesef öğrenmiş bir toplumuz. Bu durum her daim depreme hazırlıklı olmayı bize bir yükümlülük olarak getiriyor. Anadolu’nun üzerinde birçok aktif fay hatları var. Deprem hayatın bir gerçeği olarak karşımıza çıktığında neler yapmalıyız, nasıl hareket etmeliyiz? Bu hususları görüştük. Sadece İnegöl’ü ilgilendiren değil, Bursa’nın merkez ve ilçelerini de ilgilendiren detaylı bir toplantıydı. Bu toplantı da İnegöl’ün durumunu özel olarak masaya yatırdık” diye konuştu.

İnegöl’ün altından iki fay hattının geçtiği iddialarını da değerlendiren Kaymakam Akça, “İnegöl’den geçen fay hatları var. İşin teknik kısımlarını jeoloji mühendisleri daha net bilirler. Oylat ’tan geçen bir fay hattı var. Yine Eskişehir üzerinden gelen Mezit tarafından geçen bir fay hattı daha var. Bunlar geçmişte İnegöl’de de deprem üreten fay hatları” şeklinde konuştu.

Deprem sonrasında konteynır evlerin kurulacağı alanların belirlendiğini bildiren Akça, ayrıca sağlık hizmetlerinin de ciddi anlamda önemli olduğuna dikkat çekti. Depremin ardından acil çadırların kurulacağı noktaları açıklayan Kaymakam Akça, “Alanyurt pazar yeri alanı, Yunus Emre, Kafkasspor kompleksinin olduğu alanlar acil çadır alanları olarak belirlendi. Çadır kent alanları ise 63 dönümlük botanik park, 300 dönümlük Hikmet Şahin Kültürparkı. Kurşunlu’da belirlediğimiz alanlar var. İnegöl’ün merkez nüfusu 190 bin civarında. 52 bin civarında insanda eski köy dediğimiz mahallelerde ikamet ediyor. Nüfus yoğunluğuna göre alanlar belirlendi” diye konuştu.

Akça, belediye binası ve İnegöl Fuar Merkezi’nin kriz merkezleri olarak belirlendiğini de ifade etti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile