İnegöl Kent Konseyi Başkanı Alıcı: Birlikte yaşamaya devam edeceğiz

Bursa'nın İnegöl ilçesinde 14 polisin yaralandığı ve 10 aracın yakılarak taprip edildiği olayların yankıları sürüyor. İnegöl Kent Konseyi Başkanı Burh

Bursa'nın İnegöl ilçesinde 14 polisin yaralandığı ve 10 aracın yakılarak taprip edildiği olayların yankıları sürüyor. İnegöl Kent Konseyi Başkanı Burhan Alıcı, "Balkanlar, Kafkaslar ve Anadolu'nun birçok kentinden aldığı göçlerle şekillenen ve gelişen İnegöl'ümüzde yıllardır birlik, beraberlik içerisinde, kardeşçe yaşıyoruz ve yaşamaya devam edeceğiz." dedi.

Farklı coğrafyalardan gelenlerin, İnegöl'ün sosyal ve kültürel yapısına karışarak zamanla İnegöllü olduğunu anlatan Alıcı, böylece İnegöl'ün sosyal ve kültürel hayatının gelişip zenginleştiğini söyledi. Yerlisi ile göçmeni ile bir bütün olduklarını kaydeden İnegöl Kent Konseyi Başkanı Burhan Alıcı, hiç kimsenin, hiçbir olayın bu güzel kentin birlik ve beraberliğini bozmasına izin vermeyeceklerinin altını çizdi.

Alıcı şöyle devam etti: "Çeyrek asırdır huzur ve refahı ile dikkat çeken İnegöl'ümüzde ayrıştırmanın, bölmenin, karışıklığın yeri olmamıştır ve olmayacaktır. İnegöl'de geçtiğimiz günlerde yaşanan, istenmeyen olaylar, çoğu alkollü, kendini bilmez bir gurup insan tarafından çıkarılmıştır. Bu olay herhangi bir mahallemize ve tüm İnegöl'e mal edilemeyeceği gibi İnegöl halkı bu tür olayların her zaman karşısında olmuştur. Yaşanan bu olayda ortaya çıkan tablo çok üzücü olsa da olayların hemen ardından İnegöl'ümüz tek ses, tek yürek olduğunu ortaya koymuştur. Birileri bu olayı provoke ederek halkımızı birbirine düşürmeye çalışsa da bu oyun kısa bir sürede bozulmuş ve kentimizde yıllardır var olan sağduyu tekrar hâkim olmuştur."

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile