Inegöl Mobilya Ile Büyümeye Devam Ediyor

Inegöl Mobilya Ile Büyümeye Devam Ediyor

Inegöl Mobilya Fuarinin tamamlanmasinin ardindan açiklama yapan Inegöl Belediye Baskani Alper Taban, basta mobilya sektörü temsilcileri olmak üzere tüm sehre bu basarili organizasyon için tesekkür etti.

Inegöl’de geçtigimiz hafta 50. Uluslararasi Inegöl Mobilya Fuarina ev sahipligi yapti. 200 firmanin 25 bin metrekarelik fuar alaninda ürünlerini sergiledigi organizasyonda, sadece fuar alani degil tüm sehir adeta açik bir fuar havasinda güzel bir hafta geçirdi. 124 üreticinin 120 bin metrekare kapali alanda üreticiden tüketiciye aracisiz hizmet veren Wobilimoda Mobilya AVM’de yurt içi ve disindan binlerce kisiyi agirladi. 3 bini askin mobilya firmasi, ihracati ve ekonomiye sagladigi katma deger ile bu alanda Türkiye’nin Mobilya Baskenti olarak gösterilen Inegöl’de, Belediye Baskani Alper Taban fuar sonrasi bir degerlendirme yaparak tüm ilçe halkina tesekkür etti.

Inegöl her seye ragmen büyümeye devam ediyor

Hamuru ticaretle yogrulmus Inegöl’ün mobilya sektöründe öncü sehir olduguna vurgu yapan Taban, “Sehrimiz bu alanda Türkiye’de trendi belirleyen, 170 ülkeye ihracat yaparak adeta dünyanin da mobilyasini üreten sehir konumunda. 2023 ekonomi verileri de mobilya sektöründeki kalitemizi ortaya koyuyor. Dünyanin ekonomik olarak zor bir dönemden geçtigi günlerde, Inegöl Mobilyasi ihracatini arttirmis ve katma deger saglamaya devam etmis. 2023 yilinda Inegöl’ümüz bin 447 firma ile 1 milyar 480 milyon 700 bin 130 dolar ihracat yaparken, bunun 822 milyon dolarini mobilya sektörü karsilamis. Mobilya sektöründe Türkiye’nin toplam ihracati 3 milyar 906 milyon dolar olarak gerçeklesti. Inegöl bu ihracatin yüzde 21’ini gerçeklestirmis oldu. Ayrica sehrimiz ülkemizin toplam ihracatinin yüzde 0,64’ünü gerçeklestirerek ülke ekonomisine de ciddi katki sagladi. Geçtigimiz yil bu oran yüzde 0,60 olarak gerçeklesmisti. Dünyanin krizlerle bogustugu dönemde, Inegöl özellikle mobilyadaki yükselis ivmesini sürdürerek ülke ihracatina olan katkisini arttirmis oldu” dedi.

Fuara katki koyan herkese tesekkür ediyorum

Bu veriler isiginda geçtigimiz hafta Inegöl’de 50. Uluslararasi Mobilya Fuari gerçeklestirildigini de hatirlatan Baskan Taban, “Sektöre yön veren üreticilerimiz, yeni sezonun trend ürünlerini de ilk kez bu fuarda görücüye çikardi. 6 gün boyunca bereketli bir fuar yasadik. Açilista üreticilerimizle birlikteydik. Cuma günü de yine fuar alanimizi ziyaret edip sektör temsilcilerimizin yaninda olduk. Bu süreçte belirli günlerde ziyaretçi rekorlari kirildigi yönünde açiklamalar bizleri ziyadesiyle mutlu etti. Bir fuari daha en güzel sekilde tamamlamis olduk. Ben basta sektör temsilcilerimiz olmak üzere fuar süresince bu ise katki koyan herkese, gelen misafirleri en iyi sekilde agirlayan esnaflarimiza ve vatandaslarimiza tesekkür ediyorum. Inegöl’de fuarlar sadece mobilya sektörünün degil, sehrin sahiplenmesiyle bugünlere geldi. Insallah yine bu birliktelikle geliserek devam edecek. Yapilan organizasyon Inegöl’ün. Bu sehir ise hepimizin” diye konustu.

Wobilimoda Mobilya AVM Genel Müdür Sedat Besiktepe ise, “Fuar için son dört aydir yogun bir ar-ge çalismasiyla çalismistik. 2024 trend mobilyalarini gelen misafirlerimize tanittik. Fuarda hem yeni tasarimlari hem de renklerini büyük begeni kazandi. Wobilimoda Mobilya AVM, artik ‘mobilya dünyasi modasi’nin adresi haline geldi” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile