İnegöl Ve Dörtyol Olayları

İnegöl Ve Dörtyol Olayları

MHP Genel Başkan Yardımcısı Edip Semih Yalçın, İnegöl ve Dörtyol olaylarına değinerek, "Toplumdaki birlik şuurunu ayrıştırmaya yönelik hadiselerdir" dedi.

  MHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın , 12 Eylül ' de yapılacak referandumla ilgili partililere bilgi vermek amacıyla geldiği Zonguldak ' ta , Genel Maden İşçileri Sendikası ( GMİS ) Genel Başkanı Ramis Muslu ' yu ziyaret etti .
Ramis Muslu ' dan Türkiye Taşkömürü Kurumu ( TTK ) hakkında bilgi alan Yalçın , " Bütün siyasi partiler bu ülkenin ali menfaatleri için elinden geleni mutlaka yapmak zorundadır . 90 küsur yıl önce tesis edilmiş olan bir cumhuriyetin , onun kazanımlarını , onun itibarını muhafaza etmek durumunda . Ama son yıllarda meydana gelen olaylarda maalesef siyasi olarak bizleri , sivil toplum örgütleri olarak sizleri veya halkımızı endişeye düşürmek durumunda . Son gelişmeler onu gösteriyor . Temennilerimiz bunların biran evvel
karşılıklı anlayışla demokratik anlayış içerisinde çözülmesi " dedi .
Gazetecilerin son günlerde İnegöl ve Dörtyol ilçelerinde meydana gelen olaylarla ilgili sorusuna Yalçın , şöyle karşılık verdi : " Bu olayları siyasi iktidarın uygulamaya çalıştığı açılım politikasının bir neticesi olarak görüyoruz . Toplumdaki birlik şuurunu ayrıştırmaya yönelik hadiselerdir . Mutlak suretle mevcut siyasi iktidarın , bu olayların önüne demokrasi anlayış içerisinde ama ayrımcılıktan vazgeçilmesi düşüncesiyle önüne geçilmesini düşünüyoruz . "
Askerlerin görevden alınması konusuna da değinen Yalçın , sözlerine şöyle devam etti : " Özellikle şura öncesinde böyle bir hadisenin ortaya çıkması bizce düşündürücü . Bunun daha önce tedbirinin alınması gerektiğini düşünüyoruz . Bu ülkede Türk Silahlı Kuvvetleri ' nin mutlak suretle muhafaza edilmesi lazım . Ama her şeye rağmen değil , her insan mutlak suretle gerekirse yargı elinden geçmesi lazım . "
Yalçın ' a bu defa Dörtyol ' daki olaylarda MHP ' li bir kişinin aracının gasp edilerek kullanılmasına yönelik soru soruldu .
Yalçın da buna şöyle karşılık verdi : " MHP ' yi son yıllarda takip ettiyseniz , özellikle liderimiz bu tip olayların öncesinde ve sonrasında endişe duyduğu andan itibaren toplumun sokakta olmaması gerektiğini söylemiştir . Ben şunu iddia ediyorum , bu hassasiyeti taşıyan başka siyasi lider yok . Bu hassasiyeti paylaşan siyasi hareketin takdir edilmesi lazım . Bu tür olayların içinde ya da dışında MHP mensupları olamaz , mümkün değil . "
GMİS Başkanı Ramis Muslu da Yalçın ' a madenci heykeli hediye etti .
( SD-OS-HO-Y )

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile