ING Türkiye 2023 Yili Ilk Çeyrek Finansal Sonuçlarini Açikladi

ING Türkiye 2023 Yili Ilk Çeyrek Finansal Sonuçlarini Açikladi

ING Türkiye, 2023 yilinin ilk çeyregine dair konsolide finansal sonuçlarini açikladi. Sermaye yeterlilik orani yüzde 17 olarak gerçeklesen ve konsolide aktif toplami 118,4 milyar TL olan ING Türkiye, bu dönemde 74,6 milyar TL’si nakdi olmak üzere ekonomiye toplam 85,2 milyar TL tutarinda kredi büyüklügü ile kaynak sagladi.



ING Türkiye, 2023 yili ilk çeyrek konsolide finansal sonuçlarini açikladi.

Bu dönemde konsolide aktif toplami 118,4 milyar TL olan ING Türkiye’nin sermaye yeterlilik orani da yüzde 17 seviyesinde gerçeklesti ve dönem net kâri ise 536,7 milyon TL oldu. 31 Mart 2023 tarihi itibariyla toplam özkaynaklari 13,8 milyar TL olan ve toplam mevduatlari 78,7 milyar TL’ye ulasan ING Türkiye’nin ekonomiye sagladigi kredi destegi de 74,6 milyar TL’si nakdi olmak üzere, toplam 85,2 milyar TL olarak gerçeklesti.

“Büyük bir deprem felaketi yasadik, bu zorlu ortamda ülkemize destek vermeyi önceliklendirdik”

Yilin ilk çeyregini degerlendiren ING Türkiye Genel Müdürü Alper Gökgöz, “Bu dönemde ülkemiz büyük bir felaket yasadi. Yasadigimiz deprem felaketinden ve kayiplardan dolayi hayatini kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakinlarina bassagligi dilerim. ING ailesi olarak biz de bu felakette 5 çalisma arkadasimizi kaybetmenin üzüntüsünü yasadik. Çalisma arkadaslarimizin anilarini her daim yasatacagiz. Böylesine zorlu bir ortamda biz de müsterilerimiz, is ortaklarimiz ve çalisanlarimiz basta olmak üzere tüm paydaslarimiza destek olmak ve ülke gelisimine katkida bulunmak için çalismaya devam ettik” dedi.



“Deprem bölgesinin yeniden kalkinmasi için destek vermeyi sürdürecegiz”

Banka olarak depremin ilk anindan itibaren tüm imkânlarini seferber ederek bölgeye destek olduklarini aktaran Gökgöz, “10 yil önce bölgedeki insan kaynagi potansiyeline inanarak Kahramanmaras Operasyon ve Çagri Merkezi’mizi kurduk. O günden bu yana hep güçlü bir varligimiz olan bölgenin eskisinden de güçlü bir sekilde yeniden ayaga kalkmasi için çalismaya devam edecegiz. Ayni yardimlarimizin yani sira bölgenin yeniden kalkinmasi için uzun vadeli projeleri hayata geçirmeye odaklaniyoruz. Global ING toplulugu hem depremin ardindan acil ihtiyaçlarin karsilanmasi hem de bölgenin kalkinmasina yardimci olmasini hedefledigimiz toplumsal yatirimlar için 7,5 milyon eurodan büyük bir bagis fonu olusturdu. Bu kapsamda, Kahramanmaras’ta barinma ihtiyacina destek olmak amaciyla AFAD’a konteyner bagisi gerçeklestirdik. Ayrica, ING Türkiye olarak, Hollanda Kralligi Büyükelçiligi tarafindan Onikisubat Belediyesi is birligi ile Kahramanmaras EXPO alaninda kurulan Lale Egitim ve Yasam Merkezi’nin de ana sponsoru olduk. Bu merkez, 6 binden fazla kisinin yasadigi konteyner kentin bulundugu EXPO alaninda yasayan çocuklara ve kadinlara dinlenme ortami ve gençlere egitim destegi sunacak” dedi.



“Çocuklarimiza umutlu yarinlarin yolunu çizmeye devam edecegiz”

Toplumsal yatirimlarda öncelikleri arasinda yer alan egitimi de depremzedeler odaginda desteklemeyi önceliklendirdiklerini belirten Gökgöz sözlerine söyle devam etti: “Mühendislik fakültesinde okuyan basarili kadin ögrencilere burs olanagi sagladigimiz ve Türk Egitim Vakfi is birligiyle olusturdugumuz Türk Egitim Vakfi - ING Esit Gelecek Burs Fonu mevcut destegimizi iki katina çikararak deprem bölgelerindeki kadin üniversite ögrencilerinin egitim masraflarini da üstlenmeye basladik. Ayrica, ING Türkiye, Habitat Dernegi ve Orta Dogu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) is birligi ile yürütülen ve ögretmenlerin dijital okuryazarlik becerileri kazanmalarini destekleyen Dijital Ögretmenler projemizde, basvurularda deprem bölgesinde yer alan ve depremden etkilenen ögretmenlerimize öncelik verdik. Bu süreçte gelecegimiz olan çocuklarimizin yaninda olmaya da odaklandik. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami’ni Kahramanmaras’ta depremden etkilenen çocuklara yönelik düzenledigimiz anlamli bir etkinlik ile kutladik. Bu etkinlikte Habitat Dernegi is birligiyle, çocuklarimiz hem egitici içeriklerle dijital becerilerini gelistirdi hem de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami’ni kutladi. Yaralarimizi birlikte sarmaya ve çocuklarimiza umutlu yarinlarin yolunu çizmeye devam edecegiz.”

TBF’nin Hatay’daki Basketköy projesine ING Türkiye sponsor olarak destek verdi

ING Türkiye, deprem bölgesinde hayatin her alaninda eskiye dönüs olmasi için gerçeklesen çalismalara destek veriyor. Bu kapsamda ING Türkiye, Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) öncülügünde Hatay’in Belen ilçesinde depremzedeler için kurulan 100 konteynerlik “Basketköy”e sponsor olarak destek verdi. “Basketköy”de barinma ihtiyacinin yani sira psikolog, doktor ve egitimcilerle depremzedeler için rehabilitasyon çalismalari gelistiriliyor. “Basketköy”de çocuklar ve gençler için olusturulan alanlarda, sosyal ve sportif organizasyonlar yapiliyor.

ING Türkiye ve Fitch ile düzenlenen ortak etkinlikte sürdürülebilir finansmanin gelecegi konusuldu

Depremin yaralarini sarmak için destek vermeye devam eden banka, sürdürülebilirlik alaninda farkindaligin artirilmasi için de çalismalarini sürdürdü. “Sürdürülebilirlik isimizin kalbinde” sloganiyla ilerleyen banka, uluslararasi kredi derecelendirme kurulusu Fitch Ratings ile sürdürülebilir finansmanin gelecegi ve ESG derecelendirme üzerine ortak bir etkinlik düzenledi.

Etkinlige farkli sektörlerden genis çapli katilim saglandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile