ING Türkiye'ye 'Stevie Uluslararasi Isletme Ödülleri'nde 2 Ödül

ING Türkiye, sirketlerin her alandan basarilarini takdir etmek için hazirlanan küresel ödül programi "Stevie Uluslararasi Is Ödülleri (International Business Awards) 2021" kapsaminda 2 ödül kazandi.

Bankadan yapilan açiklamaya göre, ING Türkiye, "Yilin Iletisim ve Halkla Iliskiler Kampanyasi" dali "Sosyal Sorumluluk" kategorisinde ING Dijital Ögretmenler Projesi ile altin ödüle layik görülürken, Kara Para Aklama ile Mücadelede Yeni Çag (The New Approach Is A New Era Of AML) isimli projesi ile "Yönetim, Risk ve Uyum Çözümü (Governance, Risk & Compliance Solution)" kategorisinde gümüs ödül aldi.

En çok katilimin oldugu dallardan biri olan "Sosyal Sorumluluk" alaninda altin ödüle layik görülen ING Dijital Ögretmenler Projesi ile dijitallesmenin hizlanmasiyla dijital araçlarla egitimin etkinliginin artirilmasi ve farkli bölgeler arasinda egitimde firsat esitliginin saglanmasi amaçlaniyor.

ING Türkiye, Habitat Dernegi ve ODTÜ is birligi ile hayata geçirilen, ilkokul ve ortaokul ögretmenlerinin dijital okuryazarlik becerileri edinmeleri hedeflenen Dijital Ögretmenler Projesi'nin tamamlanan ilk 2 döneminde toplamda 2 bin ögretmene egitim verildi. Proje kapsaminda 3. dönemde de 15 ilden 1.000 ögretmene daha egitim verilecek.

- ING Türkiye, "Yönetim, Risk ve Uyum Çözümü” kategorisinde ödül alan tek kurum oldu

ING Türkiye'nin Kara Para Aklama ile Mücadelede Yeni Çag isimli projesi ile bankacilik alaninda yüzlerce geleneksel kural tabanli senaryo ile üretilen binlerce uyarinin ekipler tarafindan incelenmesi yerine, yeni gelistirilen yapay zeka modellerinin kara para aklamayla mücadelede süpheli islem tespiti için çözüm olmasi hedefleniyor.

Geleneksel senaryolar yeni kara para aklama yöntemlerine hizla uyum saglayamadigi için potansiyel kara para aklama islemlerini tespit etmek, karmasik islemler arasinda baglanti kurabilmek, riskli olmayan uyarilari otomatik olarak kapatmak için ING Türkiye tarafindan sektöre öncülük eden bir dizi yapay zeka modeli gelistirildi.

Bu kapsamda bireysel bankacilik alaninda kara para aklama islemlerini tespit etmek amaciyla gelistirilen süphelilik olasiligini hesaplayan PS Yapay Zeka modeli, süpheli müsteriyi olasi bir kara para aklama isleminden 90 gün önce tespit edebiliyor. Kara para aklama yöntemi olarak yaygin kullanilan Sirinler (Smurfing) yönteminin ise geleneksel yöntemlerle tespit edilmesi oldukça güç oldugundan gelistirilen Sirinler Yapay Zeka modeli ile yüzde 85 civarinda süpheli islemlerin tespiti mümkün hale geliyor. Ayni zamanda gelistirilen modeller ile risksiz uyarilar yüzde 30 oraninda otomatik olarak kapatilabiliyor ve bu sayede uzmanlar riskli uyarilari daha etkin bir sekilde inceleyebiliyor.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile