İngaz Hedef Büyüttü

İngaz Hedef Büyüttü

Bursa’nın İnegöl ilçesinde, İNGAZ’ın 2013 yılında yapacağı yatırımlar masaya yatırıldı.

İNGAZ Genel Müdürü Nevzat Şatıroğlu İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette İNGAZ’ın 2013 yılında İnegöl’deki yatırımları görüşüldü. İlk lisans alınan tarihten bu yana İnegöl ve Alanyurt yerleşim yerlerinde ciddi bir altyapı çalışması ile her cadde ve sokağa yatırım planladıklarını kaydeden Şatıroğlu, 2006 yılındaysa Yenişehir’i de lisans kapsamına dâhil ederek gaz verdiklerini belirtti.

Bugüne kadar 24 kilometre çelik şebeke ve 330 km poliüretan dağıtım hattı tesis edildiğini, 14 bin 500 binaya ise bağlantı yapıldığını söyleyen Nevzat Şatıroğlu, yapılan yatırımlar kapsamında İnegöl ve Yenişehir’de yaklaşık 86 bin müşteriye doğalgaz arzı sağlandığını kaydetti.

Halen 46 bin 500 abone ve 41 bin de kullanıcılarının bulunduğunu söyleyen Şatıroğlu, yapılan yatırımların parasal değerinin ise 30 milyon TL civarında olduğunu belirtti.

Akhisar ve Huzur mahallelerinin daha önce köy statüsünde iken İnegöl’e mahalle olduklarını ve İnegöl imarına kavuştuklarını aktaran Şatıroğlu, “Bu lokasyonda ilk TOKİ konutlarında gaz arzına başladı.

250 binaya doğalgaz arzı sağladık. Şu an bu bölgede 1000’e yakın kullanıcımız bulunmaktadır. İnşallah 2013 yılı içinde yapmayı planladığımız yatırım çerçevesinde 25 kilometre poliüretan dağıtım hattı tesis etmeyi planlıyoruz. Akhisar ve Huzur mahallelerimizin proje büyüklüğü 63 kilometre civarındadır. 2013 yılı içerisinde 700 binaya doğalgaz vermeyi ve 2100 kullanıcıya ulaşmayı hedefliyoruz. Bu yatırımlarımız da 2 milyon 100 TL civarında olacaktır. Bu yıl yapılacak yatırımlar ve ilave eklerle bu yıl söz konusu bölgenin P’sini doğalgaza kavuşturmuş olacağız” dedi.

Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, insanların kaliteli yaşam sürdürmelerinde solunan havanın temizliğine dikkat çekerek, İnegöl’ün coğrafi yapısı ve sanayi şehri olması itibari ile özelliklede kışın hava kirliliğine maruz kalan bir yerleşim yeri olduğunu söyledi.

Aktaş, 2004 yılından bu yana gerçekleştirilen doğalgaz yatırımlarıyla bu kötü durumdan kurtulduğunu, bugün gelinen noktada ise ilçede teneffüs edilen hava kalitesinin daha iyiye doğru gittiğini belirtti.

İnegöl’ün tamamında mevcut olan doğalgazın bu yıl Huzur mahallesinde de kullanıma hazır olacağını söyleyen Başkan Aktaş, 2013 yılı yatırım programında, ağırlıklı olarak huzur mahallesinin de içinde yer aldığı yeni İnegöl bölgesinin olduğunu söyledi.

Aktaş, “2013 yılı ile beraber inşallah bu mahallemizde artık doğalgaza kavuşmuş olacak. Böylelikle İnegöl’ün en batısından en doğusundaki mahallesine kadar tamamı ekonomik, konforlu ve çevre dostu doğalgaza kavuşuyor. Bu da belediyemizin İnegöl’ün her köşesini merkez olarak gördüğünün en açık bir göstergesidir” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile