İngiliz Bayanın Organları 3 Türk’E Umut Oldu

Muğla’nın Fethiye ilçesi Ölüdeniz beldesinde tatil yaparken beyin kanaması geçirerek hayatını kaybeden İngiliz kadının organları üç Türk’e umut oldu.

Muğla’nın Fethiye ilçesi Ölüdeniz beldesinde tatil yaparken beyin kanaması geçirerek hayatını kaybeden İngiliz kadının organları üç Türk’e umut oldu.

İngiltere’den Ölüdeniz’e tatile gelen Janet Bradley (70), perşembe günü kaldığı otelde aniden rahatsızlandı. Ambulansla Fethiye’de özel bir hastaneye kaldırılan İngiliz kadın, burada bitkisel hayata girdi. Bunun üzerine Fethiye Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı ve Fethiye Organ Bağış Koordinatörü Uğur Çomak, Janet Bradley’in yakınları ile temasa geçerek organlarının bağışlanması talebinde bulundu.

Aileden olumlu yanıt alan Çomak, Janet Bradley‘in doku değerlerini organ bağış merkezine göndererek sisteme girdi. İngiliz kadının iki böbreği ile karaciğeri için nakil bekleyen hastalar tespit edildi. Janet Bradley‘in böbrekleri, İzmir Ege Üniversitesi Hastanesi‘ndeki iki hastaya, karaciğeri de İstanbul Florence Nightingale Hastanesi‘ndeki bir hastaya götürülmek üzere, yaklaşık üç saat süren operasyonla alındı. Operasyon sonrasında ekipler, yabancı kadının organlarını yeni sahiplerine götürmek üzere hastaneden ayrılırken, Fethiye Organ Bağış Koordinatörü Uğur Çomak, yabancı uyruklu kadının Türk vatandaşlarına örnek olmasını temenni ettiklerini söyledi.

Hastanın, beyin kanaması nedeniyle hastaneye geldiğini ve tüm müdahalelere rağmen beyin ölümünün gerçekleştiğini anlatan Çomak, “Bu bağış bizim için çok önemli. Bir yabancı hiç tanımadığı birilerine organlarını bağışlıyor. Bu bağış, ülkemizde bağış bilincinin artması için çok önemli.” dedi. Ege Üniversitesi Organ Nakli Koordinatörü Opr. Dr. Taylan Özgür Sezer ise donörden alınan karaciğerin İstanbul, böbreklerin ise İzmir’e götürüleceğini açıkladı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile