Ingiliz Vatandasi Jeanette Müslüman Oldu, 'Cennet' Ismini Aldi

Ingiliz Vatandasi Jeanette Müslüman Oldu, 'Cennet' Ismini Aldi

Ingiliz vatandasi Jeanette Mcdonald, Islamiyet’i arastirdiktan sonra Müslüman oldu ve ’Cennet’ ismini aldi.

Turist olarak geldigi Türkiye’de yaklasik 2 yildir yasayan Ingiliz vatandasi Jeanette Mcdonald, Islam dinini arastirdiktan sonra Müslüman olmaya karar verdi. Mcdonald için Adana’nin Seyhan Ilçe Müftülügünde düzenlenen ihtida merasimi, Külliye Fetih Cami Müezzini Seraceddin Kahya’nin Kur’an-i Kerim tilavetiyle basladi.

Ihtida merasiminde, Mcdonald’a Islam dini hakkinda özet bilgiler veren Ilçe Müftüsü Mehmet Yaman, Islam’in temelinde Allah’in varligina ve birligine inanmak oldugunu söyledi.



Ingiliz vatandasi Jeanette Mcdonald, Müslüman oldugu için büyük mutluluk duydugunu belirterek, Islam’i arastirarak ögrendigini ve kendi hür iradesiyle Islamiyet’i seçtigini, Türkiye’yi de çok sevdigini ifade etti.

Mcdonald, Müslümanlarin aile hayatlari, yasam biçimlerinin Islam’i merak edip arastirmasina vesile oldugunu belirterek, “Böylece Islam’i arastirip Müslüman olmaya karar verdim. Müslüman olmakla kendimi yeniden dogmus gibi hissediyorum. Elhamdülillah" dedi.

Daha sonra Kelime-i Sehadet getirerek Müslüman olan Jeanette Mcdonald, "Cennet" adini aldi.

Müftü Yaman, Müslüman olmasindan dolayi tebrik ettigi Cennet’e, "Islamiyet’i arastirdigi, Islam’i kendi arzusuyla seçtigi için çok mutlu ve biz de Islam ile sereflenen Cennet kardesimizi tebrik ediyoruz. Ihtidasi mübarek olsun. Islam’la hayati huzur dolsun" ifadelerini kullandi.

Müftü Yaman, yaptigi dua sonrasinda Cennet’e "Ihtida Belgesi" ile birlikte Diyanet Isleri Baskanliginca hazirlanan Ingilizce mealli Kur’an-i Kerim, Peygamberimiz Hz. Muhammed’in (s.a.v.) hayati ve Islam dini hakkinda bilgiler içeren çesitli kitaplar hediye etti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile