Mükemmelliğin eşiğinde (On the Threshold of Excellence) semineri için dünyanın farklı üniversitelerinden gelen ünlü eğitimciler, İngilizce öğretmenleri ile buluştu.
Bursa’da 30 yılı aşkın süredir eğitime verdikleri destekle ve kaliteli eğitim anlayışıyla öncü kuruluş haline gelen Nilüfer Eğitim Kurumları, geleneksel hale gelen ELT seminerini bu yıl Bursa’nın ilk vakıf üniversitesi olan Bursa Orhangazi Üniversitesi ile ortaklaşa gerçekleştirdi. Bu yıl 11’incisi gerçekleştirilen ELT seminerine ilgi büyük oldu. Bursa ve Marmara Bölgesi’nden katılan İngilizce öğretmenlerine mesleki birikimlerini paylaşma ve kendilerini geliştirme imkanı veren seminere Cambridge Üniversitesi’nden Anne Robinson, EUS Üniversitesi’nden Hardy Griffin, Macmillan Üniversitesi’nden Terasa Doğruelli, Exspress Üniversitesi’nden Johan Barth konuk oldu.
Nilüfer Eğitim Kurumları Bademli Koleji’nde gerçekleştirilen seminerde İngilizce öğretmenlerine ders içinde dili kullanma becerisi, yazma egzersizi, medya okur yazarlığı ve İngilizce yaşam becerileri konusunda bilgiler verildi.
İngilizce eğitiminde kaliteyi hedefleyen ve bu konuda girişimlerini aksatmayan Nilüfer Eğitim Kurumları Genel Müdür Yardımcısı Adem Gök, ”Katılımcıların hepsine, eğitim ve kendi gelişimleri konusunda gösterdikleri bu hassasiyetten dolayı şükranlarımı sunuyorum. Eğitim verirken kendi cesaretimiz ve çabamız çok önemli. Bizim öğrencilerimize vereceğimiz en güzel metot, pratik olarak uygulamaktır. Dünyanın her yerinde bu şekilde öğretiliyor. Umarım bugün burada aldığınız bilgiler öğrencilerimiz için faydalı olur” dedi.
Genel Müdür Yardımcısı Adem Gök, kurum olarak geleceği yetiştiren öğretmenlerin kendilerini ilerleyen teknolojiye ve modern çağa ayak uydurmaları gerektiğini söyledi.
Öğrencilere daha iyi eğitim imkanı sunmanın başlıca unsurunun öğretmenlerin kendilerinin donanım sahibi olmasından geçtiğini belirtti.
Seminerde konuşan Bursa Orhangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep İleri ise başarılı insanların ortak özeliğinin kendilerinden fedakarlık yapmaları olduğunun altını çizerek, “Kaliteli eğitimin dört temel unsuru vardır; kaliteli öğretmen, kaliteli öğrenci, kaliteli sistem ve fiziki koşullar… Bunların en mühimi ise kaliteli öğretmendir. Kaliteli öğretmen olmak için de kendi alanınızla ilgili gelişmeleri takip ederek, seminerlere konferanslara katılmakla olur. Dünya artık global bir köy haline geldi. Bu nedenle bizim de dünyadaki gelişmeleri takip ederek, modern dünyaya ayak uydurmalıyız. Sistem olarak öğretmeden önce niçin öğretmemiz gerektiğini söylememiz gerekiyor” ifadelerini kullandı.
Bu arda çeşitli yayınevlerinin İngilizce dokümanlarını da sergilediği ELT seminerinde, konuşmacılara günün anlamını belirten plaket takdim edilirken, katılan öğretmenlere sertifika, aynı zamanda çekilişle de iPad ve çeşitli hediyeler verildi.
İngilizce Öğretmenleri 'Mükemmelliğin Eşiğinde”
Nilüfer Eğitim Kurumları ve Bursa Orhangazi Üniversitesi işbirliği ile düzenlenen ELT seminerinin bu yıl 11’incisi yapıldı.



















