İngiltere Başbakanı Cameron Türkiye'yi ziyaret edecek

İngiltere Başbakanı David Cameron, temaslarda bulunmak üzere 26-27 Temmuz tarihlerinde Türkiye'yi ziyaret edecek. İngiltere Başbakanı David Cameron'a,

İngiltere Başbakanı David Cameron, temaslarda bulunmak üzere 26-27 Temmuz tarihlerinde Türkiye'yi ziyaret edecek. İngiltere Başbakanı David Cameron'a, Dışişleri Bakanı William Hague eşlik edecek.

Başbakanlık'tan yapılan açıklamada, İngiltere'de mayıs ayında gerçekleştirilen genel seçimlerin ardından Muhafazakâr Parti ile Liberal Demokrat Parti koalisyon hükümetinin iktidara geldiği hatırlatılarak, ziyaretin yeni dönemde, Başbakan düzeyinde Türkiye'ye gerçekleştirilen ilk ziyaret olma özelliğini taşıdığı kaydedildi.

İngiltere'de mevcut hükümetin iktidara gelmesinden 2 ay kadar sonra Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, İngiliz muhatabının daveti üzerine 8 Temmuz tarihinde resmi bir ziyaret gerçekleştirmişti.

Başbakan Erdoğan ile İngiltere Başbakanı Cameron ile görüşmelerinde, Türkiye-İngiltere ikili ilişkilerinin yanı sıra Avrupa Birliği'ne katılım süreci ile ülkelerin ortak ilgi alanına giren bölgesel ve uluslararası konular ele alınacağı belirtildi.

Ziyaret sırasında ayrıca Başbakan Erdoğan'ın 2007 yılında gerçekleştirdiği İngiltere ziyareti esnasında iki yıllık bir süre için imzalanan "Türkiye-Birleşik Krallık Stratejik Ortaklık Belgesi" güncellenerek, yeniden imzalanacağı ifade edildi. Her alanda mükemmel düzeyde seyreden Türkiye-İngiltere ikili ilişkilerinin Cameron'un Türkiye ziyareti münasebetiyle önümüzdeki dönemde daha da derinlik kazanacağı vurgulandı.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile