Ingiltere Basbakani Johnson Açiklamasi 'Yaptirimlar, Putin'in Savas Makinesi Kalbini Vuracak'

Ingiltere Basbakani Johnson Açiklamasi 'Yaptirimlar, Putin'in Savas Makinesi Kalbini Vuracak'

Ingiltere Basbakani Boris Johnson, G7 Liderler Zirvesi’ne katilmak üzere geldigi Almanya’da yaptigi açiklamada, “Bugün duyuracagimiz yaptirimlar, direkt olarak Rus oligarklari ve Putin’in savas makinesi kalbini vuracak” dedi.

Ingiltere Basbakani Boris Johnson, Covid-19 salgininin ardindan ilk kez düzenlenen G7 Liderler Zirvesi’ne katilmak üzere Almanya’nin Bavyera eyaletine geldi. Zirve öncesinde açiklamalarda bulunan Johnson, Ingiltere, ABD, Kanada ve Japonya’nin Rusya’nin Ukrayna’ya saldirisina cevap vermek için Rusya’dan altin ithalatini yasaklayacagini duyurdu.

“Putin, egosunu finanse ediyor”

Toplantida alinacak kararlara deginen Basbakan Johnson, “Bugün duyuracagimiz yaptirimlar direkt olarak Rus oligarklari ve Putin’in savas makinesi kalbini vuracak. Putin, azalan kaynaklarini bu anlamsiz ve barbarca savas için heba ediyor. Hem Ukrayna hem de Rusya halki pahasina egosunu finanse ediyor. Putin rejimini fonlarindan mahrum birakmamiz gerekiyor. Ingiltere ve müttefiklerimiz de tam olarak bunu yapiyor” dedi.

Altin ithalati yasagina iliskin mevzuat önümüzdeki haftalarda parlamentoya sunulacak. Yasak, yeni çikarilan veya rafine edilmis altinlar için geçerli olacak.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile