Ingiltere'de Çift Doz Kovid-19 Asililar, 'Sari' Listedeki Ülkelerden Dönüslerinde Karantinadan Muaf Tutulacak

Ingiltere'de çift doz yeni tip koronavirüs (Kovid-19) asisi yaptiranlar ile 18 yasindan küçükler, 19 Temmuz itibariyla "sari" listede yer alan ülkelerden dönüslerinde karantinaya girmeyecek.

Ulastirma Bakani Grant Shapps, "sari" listedeki ülkelerden gelenlerin daha önce çift doz asi yaptirmis olmalari halinde kendilerini tecrit etmelerine gerek kalmayacagini açikladi.

Shapps, bu kisilerin karantina gereklilikleri kaldirilsa bile uçus öncesi ve sonrasi test gereksinimlerinin devam edecegini bildirerek, "Seyahat etmenin önemli oldugunu biliyoruz. Bu sadece tatille ilgili degil, güneste zaman geçirmeye hevesli oldugumuz için degil, ayni zamanda aileleri yeniden bir araya getirmekle ilgili." ifadesini kullandi.

"Kirmizi" listedeki ülkelerden gelenlerin asilari tam olsa bile herhangi bir degisiklik olmayacagini vurgulayan Shapps, bu kisilerin otel karantinasina girme zorunlulugunun devam ettigini söyledi.

Shapps, seyahatlerle ilgili Kovid-19 kisitlamalari hafifletmeye baslansa bile seyahatlerin salgin öncesi ile ayni olmayacagi konusunda da uyarilarda bulundu.

Bakan Shapps, ülkelerle ilgili bir sonraki "yesil", "kirmizi" ve "sari" liste güncellemesinin 15 Temmuz'da yapilacagini kaydetti.

- Liste 3 haftada bir güncelleniyor

Ingiltere, ülkeleri asilama oranlari, vaka sayilari ve yeni türlerin yayginligina bagli olarak "yesil", "sari" ve "kirmizi" olmak üzere 3 gruba ayirdigi ve "trafik isigi sistemi" adi verdigi listeyi 3 haftada bir güncelliyor.

Buna göre, "kirmizi" listedeki ülkelerden Ingiltere'ye gelecek Ingiliz vatandaslari ve ülkede oturum iznine sahip olanlarin, hükümetin belirledigi ve ücretlerini kendilerinin ödeyecegi otellerde 10 gün zorunlu karantinada kaliyor.

"Sari" listedeki ülkelerden gelenler ise kendi belirledikleri adreste 10 gün bireysel karantinada kaliyor ve bu kisiler karantinanin 2. ve 8. günlerinde ücretli PCR testi yaptiriyor.

"Yesil" listede yer alan ülkelerden Ingiltere'ye seyahat edeceklere ise karantina uygulanmiyor ve bu kisilerden son 72 saat içerisinde yaptirdiklari PCR testi sonucu talep ediliyor.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile