Ingiltere'de Elektrikli Bisiklet Patladi

Ingiltere’de tren istasyonunda bataryasi patlayan elektrikli bisiklet alev aldi.

Ingiltere’nin baskenti Londra’nin güneyindeki Sutton tren istasyonunda park halindeki bir yolcuya ait elektrikli bisikletin bataryasi patladi. Londra itfaiyesinin açiklamasina göre 21 Martta yasanan olayda patlamanin ardindan alev alan bisiklet kullanilamaz hale gelirken, o sirada bankta oturan yolcular kaçarak olaydan yara almadan kurtuldu.

Istasyon Memuru Nigel McLachlan yaptigi açiklamada, "Yangin gerçekten siddetliydi ve son derece hizli gerçeklesti. Farkli bir zamanda yasansaydi yikici olurdu. Bunun dogurabilecegi trajik sonuçlari düsünmek istemiyorum. Neyse ki kimse yaralanmadi” dedi.

Bisiklet sahibinin elektrikli bisikleti internetten satin aldigini belirten McLachlan, bu ürünlerin internetten yanlis batarya ve sarj cihazi ile satin alinmasi riskinin yüksek oldugunu, bu nedenle güvenilir bir magazadan alinmasi gerektigini ifade etti.

Bisikletin sahibi 25 yasindaki Sahab Singh ise yaptigi açiklamada, bisikleti 4 ay önce satin aldigini belirterek, “Yanginin yasandigi güne kadar bisikletle ilgili hiçbir sorun yasamadim. Çalismak için Crystal Palace’a gidiyordum. Tren istasyonunda bisikletten dumanlar çikarmaya basladi ve ardindan alevler içinde kaldi. Kaçabildigim ve kimse yaralanmadigi için sansliyim. Çok korkunçtu” seklinde konustu.

Itfaiye tarafindan yapilan açiklamada, elektrikli bisiklet ve scooter yanginlarinda artis yasandigi kaydedildi. Açiklamaya göre Londra’da Ocak ve Nisan aylari arasinda 31 e-bisiklet yangini, 9 e-scooter yangini meydana geldi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile