Ingiltere'de Eunice Firtinasi'nda Kirmizi Alarm

Ingiltere’yi vurmasi beklenen Eunice Firtinasi öncesinde milyonlarca kisiye ‘evde kalin’ çagrisinda bulunuldu.

Ingiltere’nin özellikle dogusu ve güneydogusunda etkili olmasi beklenen Eunice Firtinasi öncesinde kirmizi alarm verildi.

Okullarin tatil edilmesinin ardindan milyonlarca kisiye ‘evde kalin’ çagrisinda bulunuldu. Meteoroloji uzmanlari bugün saatte 90 kilometre hizla esen rüzgarlara neden olabilecek firtina sebebiyle elektrik kesintilerine karsi da halki uyariyor. Insanlara, bahçelerindeki esyalari sabitlemeleri, kapi ve pencerelerini kapali tutmalari ve mümkünse araçlarini agaçlardan ve duvarlardan uzak yerlere park etmeleri konusunda tavsiyelerde bulunuldu.

Ulasimda aksamalar yasanabilir

Yaklasan Eunice Firtinasi öncesi seyahat edecek kisilere de uyarilarda bulunuldu. Birçok demiryolu ve havayolu seferinin iptal edilmesi durumuna karsi seyahat edecek kisilere mümkünse planlamalarini degistirmeleri önerildi. Cardiff Havalimani’nda da çok sayida sefer iptal edildi.

Hükümet, yaklasan firtina öncesi dün acil bir toplanti düzenlemis ve Basbakan Boris Johnson, ordunun etkilenenleri desteklemek için "beklemede" oldugunu söylemisti.

Eunice’nin, Dudley Firtinasi’ndan sonra Iskoçya, Kuzey Ingiltere ve Kuzey Irlanda’nin bazi bölgelerini vurduktan sonra ülkede bir hafta içinde görülen 2’nci firtina olmasi bekleniyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile