İngiltere'de Göçmen Yardımları Sıkılaştırılacak

İngiltere Başbakanı David Cameron, gerçekçi bir çalışma planı olmayan göçmenlere yapılan maddi yardımın 6 aydan 3 aya indirilebileceğini, ev sahiplerinin kiracıların göçmenlik durumunu kontrol etmelerinin yasal hale getirileceğini söyledi.

Cameron, İngiliz Daily Telegraph gazetesinde yayınlanan makalesinde İngiltere'nin ekonomik olarak uzun vadeli refahı için uygulanan ekonomik programda göçün önemli bir yer olduğunu belirtti.

Cameron, "İnsanların İngiltere'ye doğru sebeplerle geldiğinden emin olmaya çalışıyoruz. Bu da İngiltere'nin mıknatıs etkisine sahip yardım sistemini ile ilgilenmesi anlamına geliyor. Kimse ülkeye geldikten üç ay sonra hemen işsizlik maaşı beklemesi diye kuralları değiştiriyoruz. En azında 3 ay beklemeleri gerekiyor" dedi.

Cameron özellikle son yıllarda İngiltere'ye öğrenci vizesi ile gelerek sözde dil okullarında eğitim gördüklerini iddia eden kişilerin, İngiltere'nin göçmenlik sistemini kötüye kullandığını ifade etti.

Başbakan Cameron, "Göçmenlik sisteminin kötüye kullanımına ilişkin en kötü örneklerinden birisi öğrenci olarak geldiklerini iddia ederek sahte dil okullarına kayıt olanlar. Denetleyenler bu okullardan birinde hiç öğrenci bulamadılar. Radikal uygulamalara başlayarak bu şekilde olan okulların 750'sini kapattık. Bu okullar üzerinde daha düzenli kontrollerin yapılması için adımlar atıyoruz" ifadelerini kullandı.
Cameron, İngiltere'ye yasadışı göçü engellemek için yeni adımları yürürlüğe koyacakların vurgulayarak, "Kasım ayından itibaren, yeni bir sistemi yürürlüğe koyacağız. Ev sahiplerinin kiracılarının göçmenlik durumunu kontrol etmeleri yasal zorunluluk haline getirilecek. Kasımdan itibaren, yasadışı göçmenlerin banka hesabı açmasını engelleyen kurallar yürürlüğe girecek. Yasadışı göçmenler belirlenince, onların sınır dışı edilmesine de daha fazla kolaylık getiriyoruz" dedi.

David Cameron, İngiltere'de bazı işverenlerin daha ucuz işgücü için yurtdışında çalışan getirmelerinin endişe kaynağı olduğunu belirterek, "Bazı iş bulma kuruluşları direk olarak diğer Avrupa Birliği ülkelerinden elaman sağlarken iş arayan İngilizlerin bu işlere başvurma şansı bile olmuyor. Doğrudan sadece yurtdışından işe alımları yasaklıyoruz ve yasal olarak bu kuruluşlara İngilizce olarak İngiltere'de ilan verme zorunluluğu getiriyoruz" diye konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile