Ingiltere'de Mülteci Merkezine Bombali Saldiri

Ingiltere'de Mülteci Merkezine Bombali Saldiri

Ingiltere’deki Dover Limani’nda bulunan mülteci islem merkezine el yapimi bomba (EYP) ile saldiri düzenlendi.



Ingiltere’de bir kisi mülteci merkezini hedef aldi. Ülkenin güneyindeki Dover Limani’ndaki Sinir Kuvvetleri’ne ait mülteci islem merkezine el yapimi bomba (EYP) ile saldiri düzenlendi.

Saldirgan, havai fisek bagladigi 3 benzin bidonunu merkeze dogru firlatirken, EYP’lerden 2’sinin patlamasi sonucu merkezin disinda yangin çikti. Ingiltere basininda yer alan haberlerde, saldirinin ardindan süphelinin yakindaki bir benzin istasyonuna gittigi ve kendisini asarak intihar ettigi belirtildi. Merkezde çikan yangin ise kisa sürede itfaiye tarafindan söndürüldü.

“Olayla ilgili sorusturmalar devam ediyor”

Yerel saatle 11.22’de olay yerine çagirildiklarini bildiren Polis Sözcüsü, "Memurlar, Içisleri Bakanligi’nin göçmenlik binasina 2 ila 3 yanici cihazin atildigini belirledi. Olayda bir hafif yaralanma bildirildi.

Süpheli belirlendi ve bulundu. Olayla ilgili sorusturmalar devam ediyor" dedi.



Dover’dan Muhafazakar Parti Milletvekili Nathalie Elphicke yaptigi açiklamada, olayi "sok edici" olarak nitelendirerek, "Bugün Dover’daki olay beni derinden sarsti. Durumla ilgili olarak Göçmenlik Bakaniyla görüstüm. Tüm düsüncelerim bu olaydan etkilenen herkesle birlikte" ifadelerini kullandi.

Içisleri Bakanligi’ndan bir sözcü ise, "Dover’daki olayin ve polisin katiliminin farkindayiz. Bu asamada daha fazla yorum yapmak uygun degildir" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile