İngiltere'de seçim kampanyaları başladı

İngiltere'de seçim kampanyaları başladı

İngiltere'de yeni yııla birlikte genel seçimler için kampanyalar hız kazandı. Ana muhalefetteki Muhafazakar Parti, seçim programının ilk konusunun ülkedeki sağlık sistemi olduğunu açıklarken, iktidardaki İşçi Partisi Muhafazakarların harcama planını eleştirdi.

Kesin tarihi henüz belli olmasa da ülkede yaz aylarından önce yapılması beklenen genel seçimlerde üç büyük siyasi partinin İşçi Partisi, Muhafazakar Parti ve Liberal Demokrat Parti'nin yarışması öngörülüyor.

"2010 değişim yılı olacak" sloganıyla seçim kampanyasına geçen hafta sonu başlayan ana muhalefetteki Muhafazakar Parti'nin lideri David Cameron, , partisinin genel seçim program taslağının ilk ve öncelikli konusunun ülkedeki Ulusal Sağlık Sistemi olduğunu açıkladı.,

İşçi Partisi ise, bir belge açıklayarak, Muhafazakarların harcama planında 34 milyar sterlinlik bir boşluk olduğunu öne sürdü.

Bu arada, Times gazetesi bugün birinci sayfasında yer verdiği bir haberde, İşçi Partisi'nin eski başkanı Tony Blair'in gelecek haftalarda Irak soruşturmasında yer alacak olmasının, partinin seçim dönemindeki imajını olumsuz etkilemesinden endişe duyulduğunu yazdı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile