Ingiltere'de Sirketlerin Çevresel Etki Bildiriminde Bulunmalari Zorunlu Hale Getiriliyor

Ingiltere Maliye Bakani Rishi Sunak: 'Bu yol haritasi bize sürdürülebilirlik için ekonomiyi güçlendirecek, gezegeni koruyacak ve net sifir hedeflerimizi destekleyecek yeni küresel standartlari belirleme firsati verecek'.

Ingiliz hükümeti tarafindan ülkede faaliyette bulunan sirketlere, yatirimlarina iliskin çevresel etki bildiriminde bulunma zorunlulugu getirilecegi bildirildi.

Ingiltere'de Hazine'den yapilan açiklamada, getirilecek sürdürülebilirlik bildirim zorunlulugu (SDR) ile sirketlerin herhangi bir yatirim ürünü yoluyla finanse ettikleri faaliyetlerin çevresel etkilerini belirlemesinin ve bildirmesinin gerekecegi kaydedildi.

Açiklamada, emeklilik ve varlik yönetim fonlari da dahil tüm yatirim ürünlerinin çevresel etki bildirim zorunlulugu kapsamina alindigi belirtildi.

Hazinenin açiklamasinda ayrica, uygulama kapsaminda, ülkede faaliyette bulunan sirketlerin net sifir karbon salimi planlarina geçis süreçlerini de düzgün ve dayanakli bir sekilde anlatmasinin gerekecegi ifade edildi.

Açiklamada, bu uygulama ile sirketlerin çevresel etkilerine iliskin gerçeklikten uzak hedefler koymasinin önüne geçilmesinin de amaçlandigi kaydedildi.

Açiklamada degerlendirmelerine yer verilen Ingiltere Maliye Bakan Rishi Sunak, sürdürülebilirligin yatirim kararlarinin önemli bir bileseni olmasini istediklerini belirterek, "Planimiz, yatirimcilari daha fazla çevre odakli kararlar almalari için dogru bilgilerle donatmak. Yesil finans alaninda zaten bir dünya lideriyiz. Bu yol haritasi bize sürdürülebilirlik için ekonomiyi güçlendirecek, gezegeni koruyacak ve net sifir hedeflerimizi destekleyecek yeni küresel standartlari belirleme firsati verecek.” degerlendirmesinde bulundu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile