Ingiltere'deki Müzayedede Hürrem Sultan Portresi 126 Bin Pounda Alici Buldu

Ingiltere'deki Müzayedede Hürrem Sultan Portresi 126 Bin Pounda Alici Buldu

Ingiltere’nin baskenti Londra’daki Sotheby’s Müzayede Evi’nde yapilan açik artirmada Hürrem Sultan Portresi 126 bin pounda alici bulurken, 1275 yilindan kalan samdan 6 milyon 632 bin 400 pounda satildi.



Ingiltere’nin baskenti Londra’daki Sotheby’s Müzayede Evi’nde düzenlenen Islam Dünyasi, Hint Sanatlari ve Hassas Kilimler müzayedesinde yüzlerce eser satisa sunuldu. Müzayedede en çok ilgi gören eserlerden biri olan Hürrem Sultan Portresi 100 ila 150 bin pound degerinde paha biçilmesinin ardindan 126 bin pounda alici buldu.

Osmanli Padisahi Kanuni Sultan Süleyman’in esi Hürrem Sultan’i tasvir eden eserin açiklamasinda, Hürrem Sultan için Osmanli tarihindeki en güçlü kadinlardan biri oldugu ifadelerine yer verilirken, portrenin 16. yüzyilin sonu 17. yüzyilin baslarina ait oldugu aktarildi.

Müzayede ayrica, 17. yüzyildan kalma Kanuni Sultan Süleyman Portresi 11 bin 340, 17. yüzyildan kalma Mihrimah Sultan portresi ise 17 bin 640 pounda satildi. Müzayedede Islam Dünyasi ve Hint eserlerine yönelik eserler sergilenirken, Osmanli’ya ait kaligrafiler ve tugralar da satisa sunuldu. Türkiye’de yapilan ve 1500’lü yillardan kalma seramik eserlerde müzayedede sergilendi.

1275 yilindan kalan samdan 6 milyon pounddan fazlaya alici buldu

Toplamda 183 degerli eserin satisa sunuldugu müzayedede en yüksek fiyata satilan eser ise, 1275 yilindan kalma gümüs ve altin islemeli pirinç samdan oldu. 2 ila 3 milyon pound degerinde paha biçilen samdan 6 milyon 632 bin 400 pounda satildi.

Babür döneminden kalma gözlükler milyonlarca pounda alici buldu

Sergideki en yüksek fiyata satilan diger önemli parçalar arasinda, 2 farkli elmas çerçeveli, elmas ve zümrüt camli Babür döneminden kalma gözlükler yer aldi. Her iki gözlük içinde 1,5 ila 2,5 milyon degerinde paha biçilirken, her ikisi de 1 milyon 100 bin sterline satildi.

Eser bilgilerinde, zümrüt ve elmas camlarla donatilmis gözlüklerin 200 ve 300 karat agirligindaki degerli taslardan tasarlandigi belirtilirken, zümrütlerin kökeninin Kolombiya’nin Muzo madeninden gelmis olabilecegi tahmin ediliyor. Elmas lenslerinin ise Hindistan’dan geldigi belirtilerek, gözlüklerin birçok arastirmanin odak noktasi oldugu ve daha önce piyasaya hiç çikmadigi ifade edildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile